avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Demisia sarcina,CAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Demisia sarcina,CAS

Buna ziua, sunt insarcinata in 3 luni si locul meu actual de munca(preponderent activitate de teren imi afecteaza sarcina).Intrebarea mea este in cazul in care demisionez cum pot proceda sa fiu in continuare asigurata, pot plati direct la CAS? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 9 Aprilie 2019
Buna ziua!
De ce nu cereti mai bine Concediu de risc maternal?
Cititi OUG 96/2003-protectia maternitatii la locul de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, si discutati cu medicul ce va urmareste sarcina despre acest concediu.
Va avantajeaza mai mult decat demisia.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
Ionut.ion, utilizator
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația Adina @ Adina @ As vrea sa stiu daca beneficiez de concediul de creșterea copilului având în vedere că sunt in saptamana 10 de sarcina si am lucrate până acu 7 ... (vezi toată discuția)
Concediu in sarcină Panpab Panpab Lucrez de7 luni, sunt însărcinată in 3 luni si o sa intru in concediu de risc maternal din cauza unor probleme in sarcina,dupa aceste 120 de zile voi intra ... (vezi toată discuția)
Prenatal Betismihis Betismihis Dacă muncesc doar pana la 5 luni de sarcina după care îmi dau demisia , mai pot primi indemnizația de creșterea a copilului pana la vârsta de 2 ani a ... (vezi toată discuția)