avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Conventie SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Conventie SSM

Buna ziua, imi puteti spune va rog cand este necesara atasarea unei conventii SSM si SU la un contract?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:50, 9 Aprilie 2019
Buna ziua!
Despre ce contract este vorba?
Prestari servicii, achizitie, etc.?
Prestari Servicii, reconstruirea unui utilaj necesar in Productie.

Atunci este necesara.
In general...la contractele de achizitii nu este necesara aceasta conventie...
Gasiti modele pe net... luati unul si adaptatil situatiei dvs...
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
Ionut.ion, utilizator
sa inteleg ca, de regula, aceasta conventie e necesar a fi atasata numai la contractele de prestari servicii?
Da, trebuie stabilite niste reguli intre beneficiar si executant, cine/ce obligatii si drepturi are...mai ales la accesul personalului prestatorului in incinta unde desfasoara activitatea executantul...
In caz ca se intampla ceva... va ajuta mult la stabilirea vinovatiei fiecarei parti...
Si mai trebuie sa faceti o instruire colectiva SSM lucratorilor prestatorului in prima zi in care au acces in incinta unde va desfasurati activitatea.
H.G. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare
ART. 82
(1) Pentru persoanele aflate în întreprindere şi/sau unitate cu permisiunea angajatorului, cu excepţia altor participanţi la procesul de muncă, aşa cum sunt definiţi potrivit art. 5 lit. c) din lege, angajatorul stabileşte, prin regulamentul intern sau prin regulamentul de organizare şi funcţionare, durata instruirii şi reguli privind instruirea şi însoţirea acestora în întreprindere şi/sau unitate.
(2) Pentru lucrătorii din întreprinderi şi/sau unităţi din exterior care desfăşoară activităţi pe bază de contract de prestări de servicii, angajatorul beneficiar al serviciilor va asigura instruirea lucrătorilor respectivi privind activităţile specifice întreprinderii şi/sau unităţii respective, riscurile pentru securitatea şi sănătatea lor, precum şi măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie la nivelul întreprinderii şi/sau unităţii, în general.
(3) Instruirea prevăzută la alin. (1) şi (2) se consemnează în fişa de instruire colectivă, conform modelului prezentat în anexa nr. 12.
(4) Fişa de instruire colectivă se întocmeşte în două exemplare, din care un exemplar se va păstra de către angajator/lucrător desemnat/serviciu intern de prevenire şi protecţie care a efectuat instruirea şi un exemplar se păstrează de către angajatorul lucrătorilor instruiţi sau, în cazul vizitatorilor, de către conducătorul grupului.
#M1
(5) Reprezentanţii autorităţilor competente cu atribuţii de control vor fi însoţiţi de către un reprezentant desemnat de către angajator, fără a se întocmi fişa de instruire.


ART. 116
(1) Cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporară de muncă se efectuează de către angajatorul la care s-a produs evenimentul.
...
(6) Dacă în eveniment sunt implicate victime cu angajatori diferiţi, în comisia de cercetare numită de angajatorul la care s-a produs evenimentul vor fi nominalizate şi persoane numite prin decizie scrisă de către ceilalţi angajatori.
... ART. 136
(1) Accidentul de muncă produs în timpul prestării unor servicii pe bază de contract, comandă sau alte forme legale încheiate în întreprinderea şi/sau unitatea unui angajator, alta decât cea la care este încadrată victima, se înregistrează potrivit clauzelor prevăzute în acest sens în documentele încheiate.
#M1
(2) În situaţia în care documentul încheiat nu prevede clauze în acest sens, clauzele nu sunt suficient de acoperitoare pentru toate situaţiile sau clauzele sunt contrare prevederilor prezentelor norme metodologice, accidentul de muncă se înregistrează de către angajatorul care, în urma cercetării, a fost găsit răspunzător de producerea accidentului.
...
4) Accidentul de muncă suferit de o persoană aflată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu în întreprinderea şi/sau unitatea altui angajator se înregistrează de către angajatorul care, în urma cercetării, a fost găsit răspunzător de producerea accidentului.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! as dori sa-mi spuneti daca termenul ,,conventie ssm"'il ... floriontehnic floriontehnic buna ziua ! as dori sa-mi spuneti daca termenul ,,conventie ssm\"\'il gasim in legislatie si daca la incheierea unui contract de executie lucrari sau prestari ... (vezi toată discuția)
Psi si ssm pt pfa? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Vreau sa angajez o persoana pentru functia de croitor. Persoana respectiva accepta sa colaboreze pe PFA - ul propriu. Mai este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm. buna ziua. o institutie de stat a achizitionat ... hdanny hdanny Instructaj SSM. Buna ziua. O institutie numita \"X\" a achizitionat prin contract, servicii de reparatii si renovari la sediu ei de la o alta firma ... (vezi toată discuția)