avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... PSI si SSM pt PFA?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

PSI si SSM pt PFA?

Buna ziua,

Vreau sa angajez o persoana pentru functia de croitor. Persoana respectiva accepta sa colaboreze pe PFA - ul propriu. Mai este nevoie de instructajele PSI si SSM? daca da, cui ii revine responsabilitatea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 18:28, 25 Iulie 2013
Nu aveti nevoie de PSI si SSM.
colaborarea Dvs. se va realiza in baza unui contract de prestari servicii in care Dvs. aveti calitatea de beneficiar.
Va multumesc.
Daca persoana respectiva presteaza activitati in cadrul atelierului de la punctul dvs. de lucru, va trebui sa specificati acest lucru in contractul de prestari servicii incheiat cu respectivul croitor, sa il informati asupra riscurilor identificate si evaluate la nivelul atelierului si sa il instruiti dpvd ssm si psi-SU.
juridic dana a scris:

Nu aveti nevoie de PSI si SSM.
colaborarea Dvs. se va realiza in baza unui contract de prestari servicii in care Dvs. aveti calitatea de beneficiar.


In normele metodologice de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 se specifica ca beneficiarul serviciilor are obligatia efectuarii unei instruiri la inceputul activitatii. Aceasta instruire se consemneaza intr-o fisa de instruire colectiva si nu in fisa individuala de instruire.
ART. 82
(2) Pentru lucratorii din intreprinderi si/sau unitati din exterior care desfasoara activitati pe baza de contract de prestari de servicii, angajatorul beneficiar al serviciilor va asigura instruirea lucratorilor respectivi privind activitatile specifice intreprinderii si/sau unitatii respective, riscurile pentru securitatea si sanatatea lor, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul intreprinderii si/sau unitatii, in general.
(3) Instruirea prevazuta la alin. (1) si (2) se consemneaza in fisa de instruire colectiva, conform modelului prezentat in anexa nr. 12.

De asemenea un lucru f. important il constituie consemnarea in contractul de prestare de servicii a clauzelor privind responsabilitatile in cazul producerii unui accident de munca.
ART. 136
(1) Accidentul de munca produs in timpul prestarii unor servicii pe baza de contract, comanda sau alte forme legale incheiate in intreprinderea si/sau unitatea unui angajator, alta decat cea la care este incadrata victima, se inregistreaza potrivit clauzelor prevazute in acest sens in documentele incheiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruire psi KPLA KPLA sunt un PFA. am un contract de prestari servicii cu un alt PFA care desfasoara activitate de spalatorie auto. prestez servicii de spalat autoturisme. ... (vezi toată discuția)
Prstator servicii - instructaj ssm si psi? RoloTomassi RoloTomassi Buna ziua, in cazul in care 2 lucratori de la o companie partenera presteaza niste servicii (prelucrare informatica a datelor) la sediul nostru, suntem ... (vezi toată discuția)
Ssm elisabetty elisabetty Buna ziua La societatea noastra se face mansardare cu lucratori de la alta firma . Ce trebuie sa fac eu ca inspector ssm ( trebuie eu sa-i instruiesc sau ... (vezi toată discuția)