avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... instruire PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

instruire PSI

sunt un PFA. am un contract de prestari servicii cu un alt PFA care desfasoara activitate de spalatorie auto. prestez servicii de spalat autoturisme. intrebarea ar fi: este obligatoriu instruirea si fisa de instruire PSI, SSM ??
Cel mai recent răspuns: KPLA , utilizator 12:40, 21 Mai 2018
Instruirea lucratorilor in domeniul ssm si respectiv psi-su este obligatorie pentru toti lucratorii angajati cu contract individual de munca.
Vedeti Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare si Legea psi nr. 307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Gasiti legile pe internet.
va multumesc pentru raspuns, dar totusi, nu-mi este destul de calar, ca este obligatorie instruirea la o colaborare intre I.I. si un P.F.A pe baza de contract de prestari servicii (nu contract individual de munca ) cu timp partial de lucru,-cateva ore, eventual la sfarsit de saptamana-?! unde I.I. este prestatorul iar P.F.A.-ul beneficiarul.
va multumesc pentru raspuns!
Daca nu cititi legislatia cu atentie nu aveti cum intelege.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.82 (2) Pentru lucrătorii din întreprinderi şi/ sau unităţi din exterior care desfăşoară activităţi pe bază de contract de prestări de servicii, angajatorul beneficiar al serviciilor va asigura instruirea lucrătorilor respectivi privind activităţile specifice întreprinderii şi/ sau unităţii respective, riscurile pentru securitatea şi sănătatea lor, precum şi măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie la nivelul întreprinderii şi/ sau unităţii, în general.
VA MULTUMESC PENTRU PRECIZAERI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prstator servicii - instructaj ssm si psi? RoloTomassi RoloTomassi Buna ziua, in cazul in care 2 lucratori de la o companie partenera presteaza niste servicii (prelucrare informatica a datelor) la sediul nostru, suntem ... (vezi toată discuția)
Psi si ssm pt pfa? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Vreau sa angajez o persoana pentru functia de croitor. Persoana respectiva accepta sa colaboreze pe PFA - ul propriu. Mai este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Societate fara angajati, doar colaboratori pfa. sunt necesare ssm si psi? anamm anamm Buna seara. In cazul unui entitati care a inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri, fara a avea niciun angajat, ci doar contracte de colaborare cu 3 ... (vezi toată discuția)