avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalitati asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalitati asociatie proprietari

Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in calculul penalitatilor. Avem un proces cu un rau platnic, la care trebuie sa reactualizam calculele si nu vreau sa gresesc nici in favoarea si nici in defavoarea lui. Datoriile sunt din iunie 2007. Actiunea in justitie si calculul aferent s-a facut pana la aprilie 2009, cand la un debit de 5350.67 lei s-au constituit penalitati de 2853.3 lei. Incercand sa reconstitui cum au fost calculate penalitatile, in unele luni am observat ca restanta cumulata din fiecare luna s-a inmultit cu 0.20% si apoi cu 30 zile.
exemplu:
1381, 2 restanta cumulata x 0.20% x 30 = 82.87 lei + 132.77 penalitati din luna anterioara = 215.64 lei
Este corect asa?
In cazul acesta pentru 2008 vi se pot cere penalizari din a doua jumatate a anului (depinde cand au fost inceput calculul lor), adica calculate pe ultimii 3 ani.

Trebuie sa cereti administratorului PV unde se precizeaza sistemul de penalizare al asociatiei - asa ceva trebuie sa existe, indiferent daca scrie la lege.
Asociatia trebuie sa-si instituie explicit propriul sistem de penalizare.

Puteti cere situatia exacta, sub forma unui tabel, a calculului penalizarilor, care tabel sa aiba rubricile: luna si anul cotei. cota de intretinere (fara penalizari), data scadenta, data cand cota devine penalizabila (30 de zile dupa data scadenta), data platii, numar de zile diferenta intre data penalizarii si data platii, coeficientul de penalizare (prevazut in PV), penalizarea calculata ca produs intre cota penalizabila, coeficientul de penalizare si numarul de zile scurs intre data penalizarii si data platii cotei sau partialului de cota.

Suma de la total penalizare pentru toata aceasta perioada trebuie sa fie egala cu ceea ce vi s-a pretins pe lista.
Va multumesc mult pentru amabilitate.
Sunt curioasa daca va accepta fosta administratora sa dea aceste explicatii.
Dv. faceti aceste solicitari in scris, cu numar de inregistrare pe exemplarul care ramane la dv, cu semnatura si stampila presedintelui. Daca nu accepta solicitarea scrisa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
Daca nici asa nu o accepta pastrati plicul primit inapoi de posta sigilat, asa cum l-ati trimis, impreuna cu recipisa de la posta. Si..... asteptati sa va dea in judecata pentru aceasta suma. Va trebui sa demonstreze atunci, in instanta ca la data calcularii penalizarilor avea sistemul de penalizare instituit.
Sigur ca se pot face falsuri credibile, dar nimic nu va putea justifica de ce v-a fost respinsa cerearea scrisa.

Sa speram ca nu va fi cazul la atatea demersuri si ca intrebarile dv. legitime isi vor gasi un raspuns legal si corect!
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce date se iau in calcul pe lista de plata a intretinerii? carmenbn carmenbn Lista de plata a lunii iulie se afiseaza pe 25.08,iar scadenta e la14.09. 1.Pana la ce data se iau in calcul incasarile,atunci cand se calculeaza lista lui ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)