avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Am următoarea situație: eu împreună cu soția am contractat un credit imobiliar și am achiziționat un apartament, din păcate noi doi nu ne mai înțelegem și soția vrea sa divorțeze. Menționez că costul avansului pentru credit, cheltuielile aferente renovării apartamentului în valoare de aproximativ 20.000 de euro a fost realizat dintr-o moștenire a soției. La acordarea creditului soția nu a contribuit cu nimic deoarece nu are niciun venit. Cum ar fi calea legală să împărțim bunul dobândit împreună. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:52, 9 Aprilie 2019
La acordarea creditului soția nu a contribuit cu nimic deoarece nu are niciun venit

nu am inteles cum nu a contribuit
Menționez că costul avansului pentru credit, cheltuielile aferente renovării apartamentului în valoare de aproximativ 20.000 de euro a fost realizat dintr-o moștenire a soției.


La plata ratelor nu a contrbuit sau ce vreti sa ziceti ? dec cati ani platiti rate ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Din valoarea actuala achitata a apartamentului se va scade suma de 20.000 Euro care sunt ai sotiei iar ce s-a achitat impreuna se imparte in parti egale.
Daca doriti o cota mai mare de 50% trebuie sa o dovediti.
Va sfatuiesc sa chemati si banca interbenient fortat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Pot prelua rata pe mine daca raman in casa? MarianG111 MarianG111 Buna ziua. Avem o casa de impartit cu rata ipotecara inca 20.000 euro . Doresc sa dau la partaj si sa raman eu cu casa , dupa terminare si stabilirea sultei , ... (vezi toată discuția)
Plati rate in timpul partajului burgcrist burgcrist Buna seara, Buna seara, Imi puteti spune va rog daca pe parcursul derularii procesului de partaj, unul dintre soti achita singur o parte dintr-un credit ... (vezi toată discuția)