avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drept de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drept de pensionare

Buna ziua. Pentru o persoana de 48 de ani cu stagiu de cotizare de 25 de ani si 6 luni, 1 an si 6 luni stagiu militar si 9 ani si 6 luni grupa I, care din 2017 si-a incetat activitatea deoarece are deficit major de vedere, fiind diagnosticat in anul 2003 cu o afectiune oculara, respectiv uveita, pentru care a facut tratament pana in prezent, insa fara rezultate favorabile. La ultimul control medical, in martie 2019, i s-a confirmat ca nu este operabil, o interventie chirurgicala fiind riscanta si existand mari sanse sa isi piarda vederea. Aceasta persoana are dreptul de pensionare? Daca nu, la ce varsta ar avea dreptul de pensionare? Si daca da, la ce tip de pensie s-ar incadra? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:18, 9 Aprilie 2019
La vârsta de numai 48 de ani cum să aibă dreptul de pensionare`? Limita de vârstă standard pentru pensionare, este la 65 de ani pentru bărbați.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drept de pensionare? Sraz Sraz Buna ziua. Pentru o persoana de 48 de ani cu stagiu de cotizare de 25 de ani si 6 luni, 1 an si 6 luni stagiu militar si 9 ani si 6 luni grupa I, care din 2017 ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare definitiva papillon papillon Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu varsta de pensionare definitiva pt tatal meu: *este nascut in martie 1954 *are stagiul militar de 1 an si 4 luni si 7 ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia la dreptul de pensie flory_a42 flory_a42 Tatal meu este nascut pe 05.01.1952,are perioada contributiva 23 ani,10 luni si 13 zile,perioada necontributiva(stagiul militar) 1 an,4 luni si 2 zile,deci un ... (vezi toată discuția)