avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Are dreptul membrul unei asociații de proprietari să ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Are dreptul membrul unei asociații de proprietari să vadă copii ale contractelor încheiate de președintele acesteia cu diverse firme (curățenie, montaj ferestre PVC etc.)?

Proprietarul unei asociații are dreptul de a cere președintelui asociației copii după orice fel de contracte, încheiate de acesta cu diverse firme ( curățenie, montaj ferestre PVC ..etc )
Trebuie cumva si acordul firmelor respective ,pentru aceasta ,
sau...
Multumesc ,
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:48, 10 Aprilie 2019
Da, poate cere.
ART. 28 din legea 196/2018
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar un cenzor, o comisie de cenzori, macar un membru al com. ex. nu aveti pe-acolo, in care sa aveti incredere?
Haideti sa afisam toate contractele, sau sa va trimitem copii - nu vreti? Poate sunteti interesat. In structurile de conducere nu vreti sa intrati, la lucrarile de AG nu participati - si atunci cereti copii dupa documente. Domnule, nu mai poate fura omul un ban pe la asociatiile astea de cand cu avalansa asta de drepturi conferite de L 196/2018...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Grecu , lasati mai moale cu increderea ! nu doream sa intrevin ci sa mi spun parerea ;
-ca este o gluma ce spuneti .
Ce chestie... M-ati prins!
Si atunci ce facem domnilor?
Am mai scris undeva:
La infiintarea asociatiei noaste aceam un avizier de 400/250 mm, functional cam 10 ani. A aparut o noua legislatie si datorita obigatiilor am constuit un avizier mai mare, cam 600/400mm. Ei, credeti ca am rezolvat mare lucru? Nuuuuu, acum am apelat la o firma de termopane si ne-am construit un avizier mare cat un geam, cam 1000/600mm, am zis ca ajunge. Pe dracu ajunge, acum avem lipite anunturi pe pereti, pe o usa de la o boxa, pe geamurile de la intrare in bloc de s-au suparat si vecinii pe noi.
Din aceste motive "bat la hadarag" pe-aici fratilor. Nu am cum sa ma opun @eugarizan, cine sunt eu sa ma opun, dar macar opinia pot sa o afisez? Eu zic ca da!
Stima!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tinand cont ca aveti o functie ... trebuie / obligatoriu sa respectati legea care primeaza inaintea opiniei - aici oamenii vor sa stie / cunoasca cum trebuie procedat conform legilor si acolo unde nu exista aceste , ne spunem o parere .

Alte discuții în legătură

Gdpr Niculescu Gella Niculescu Gella Bună seara! In legea 196/2018 este prevăzută obligația președintelui de asociație de proprietari să afișeze la avizier atestatul administratorului și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este obligatoriu sa afisam la avizierul asociatiei ... nicoleta_mititescu nicoleta_mititescu Buna ziua, este obligatoriu sa afisam la avizierul asociatiei raportul cenzorului la 31.12..? (vezi toată discuția)
Contract de mandat Niculescu Gella Niculescu Gella Proprietarii din cadrul unei asociații de proprietari are dreptul legal să solicite o copie după contractul de mandat al cenzorului pentru a vedea ... (vezi toată discuția)