Buna ziua! Am si eu o curiozitate cu privire la o situatie.
O sa incerc sa enunt “problema” dupa cum urmeaza.
Cu cativa ani in urma, Ioan a fost implicat intr-o actiune de vanzare-cumparare a unei case.Cel care vindea casa respectiva (Andrei) dobandise casa de la parintii lui ( cu acte in regula) cu conditia sa se ocupe de parinti cat timp traiesc si de asemenea, sa se ocupe de inmormantare si toate celalalte trebuincioase dupa(pomeni etc). Mentionez ca tatal Iui Andrei era vitreg iar casa a fost initial a lui. Dar prin casatorie si in timpul mariajului de mai bine de 20 de ani, mama lui Andrei a fost trecuta si ea proprietar al casei.
In momentul in care s-a facut vanzarea casei, mama lui Andrei era decedata ..dar nu apare inregistrata ca atare in judetul in care a trait/ s-a facut vanzarea pentru ca a murit intr-un alt judet. La vanzare, Andrei s-a prezentat cu tatal vitreg. Conditiile actului au fost ca noul cumparator (Ioan) sa intre in posesia casei dupa moartea tatalui vitreg al lui Andrei ..si de asemenea, sa se ingrijeasca de el cat timp traieste..si apoi sa se ocupe de celalalte necesare. Actul de vanzare ( pe o suma relativ modica) s-a incheiat la un notar in judetul in care s-a nascut persoana decedata, dar prin omitere neintentionata, actul de deces al mamei lui Andrei nu s-a depus la notar, acesta mentionand ca actul este valabil dupa ce se va adauga si acel act de deces (totusi, documentul de vanzare s-a emis).Acum, dupa cativa ani, Ioan vrea sa vanda casa...dar se pare ca este necesar acel act de deces.
Intrebarea este: respectivul act de vanzare-cumparare incheiat acum cativa ani este valid ?
De asemenea, tatal vitreg nu mai traieste.
Multumesc
Mostenire
iulian46
Tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit.Vreau sa stiu ce drepturi la mostenire am dupa decesul tatalui meu si a mamei mele vitrege?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)