avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupa 1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupa 1

Buna ziua,
Pentru lucrul pe platforma marina este Grupa 1 de munca. Ce se intampla daca intr-o luna (sau mai multe) din cauza vremii, nu s-a putut zbura cu elicopterul pana la platforma, moiv pentru care pe statul de plata in loc de 168 ore (regimul lunii) am 156 ore? Se mai acorda grupa 1 de munca pentru respectiva luna?
Cel mai recent răspuns: leonica , utilizator 14:41, 11 Aprilie 2019
Se acorda .... Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.
Sa inteleg ca nu influenteaza acordarea grupei 1, neindeplinirea pe mare a regimului lunar de ore, respectiv 168/luna martie? Doar salariul?
Mai este in vigoare ordinul 50/1990 pentru precizarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite care se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii?
A fost in vigoare de la 20 martie 1990 până la 31 martie 2001, fiind abrogat prin Legea nr. 19/2000.
Atunci: "7. Incadrarea in grupele I si II de munca se face proportional cu timpul efectiv lucrat la locurile de munca incluse in aceste grupe, cu conditia ca, pentru grupa I, personalul sa lucreze in aceste locuri cel putin 50%, iar pentru grupa II, cel putin 70% din programul de lucru.", se mai respecta?

Alte discuții în legătură

Cum este corect? Kostyka Kostyka Este coret ca un angajat cu contract de munca de 8h/zi, sa fie platit functie de numarul de ore pe care le realizeaza intr-o luna de 260h cu 2-3 lei la ora? Ce ... (vezi toată discuția)
Garantare sal min ptr salariati platiti in acord Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Salariatii societatii noastre sunt platiti in acord. (conf.regulamentului intern). In cazul in care un salariat nu are toata luna lucrata ( din ... (vezi toată discuția)
Metodologia de calcul a pensiei pentru limita de virsta Ioana1919 Ioana1919 As dori clarificarea urmatorului aspect: In conformitate cu metodologia de lucru pentru calculul punctului de pensie lunar si anual pina in iulie 1977 se ... (vezi toată discuția)