avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantare sal min ptr salariati platiti in acord
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantare sal min ptr salariati platiti in acord

Buna ziua,

Salariatii societatii noastre sunt platiti in acord. (conf.regulamentului intern). In cazul in care un salariat nu are toata luna lucrata ( din 168 ore are 140 lucrate si 28 in CM), ptr orele lucrate societatea trebuie sa-i garanteze salariul minim chiar daca el nu si-a realizat targetul ptr acele ore lucrate?Va rog daca se poate si un art. de lege legat de salarizarea in acord.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 30 Mai 2013
Art.164 C.mun.:
...
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
...

Formele de organizare a muncii si de salarizare ce urmeaza sa se aplice fiecarei activitati se stabilesc prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate sau, dupa caz, institutie ori prin regulamnetul intern al angajatprului.

Detalii despre Salarizarea in acord direct
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim gelone gelone cooperatia mestesugareasca plateste salariul in functie de vanzari ! nu este obligata sa asigure salariul minim? (vezi toată discuția)
Salariu 50% ninjaalexis ninjaalexis Angajatorul are dreptul legal de a ma plati 50% din salariu 12 luni la rand? (vezi toată discuția)
Salariu inspector protecție civila horiaflorin41 horiaflorin41 Cu ce salariu poate fii încadrat un inspector de protecție civila într-o societate comerciala unde acționariat majoritar este Consiliul Județean? ... (vezi toată discuția)