avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim

cooperatia mestesugareasca plateste salariul in functie de vanzari !
nu este obligata sa asigure salariul minim?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 27 Ianuarie 2012
acum cativa ani stiu ca sau transformat in societati comerciale ! nu functioneaza dupa aceleasi legi ca toate societatile comerciale?
Orice angajator este obligat sa asigura salariatilor lui salariul minim brut pe economie. In acest sens se exprima si art.164 alin.3 C.mun., angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară.
da am citit articolul 164 dar cum v-am spus (salariul de baza este aproape de medie al meu 1100roni)dar cel primit in cazul meu 200roni fara absente (in functie de vanzari) trebuie sa fie o chichita juridica cu care sa se justifice (ore sa fie salriul de baza??)
Se pare ca este vorba despre o forma de salarizare in acord .... dar si in acest caz, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie

Art.164 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de angajare - plata in functie de vanzari Budai_i Budai_i Care este forma corecta de angajare a unei persoane ce va fi remunerata cu un procent din vanzari dar nu realizeaza salariul minim pe economie (vezi toată discuția)
Diminuare salariu prin sanctiune Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! As dori va rog frumos un ajutor urgent: - un salariat este sanctionat cu reducerea salariului de baza pe 2 luni cu 5%, numai ca dupa aplicarea ... (vezi toată discuția)
Daca am salariul de incadrare de 800 lei, dar sunt platita dupa realizari, care este salariul minim garantat? vallihullea vallihullea Am salariul de incadrare de 800 lei, insa sunt platita in acord individual. De cele mai multe ori, aceste realizari se ridica la 640 lei. Ce se intampla in ... (vezi toată discuția)