avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare TP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare TP

Buna ziua . Am cumpărat casa părintească cu un teren aferent pe baza adeverinței de împroprietărire de la părinți . După vreo 6 ani s-a emis un titlu de proprietate pe numele mamei continind proprietatea mea dobândită prin CV și un alt teren extravilan care este al părinților . După decesul părinților am vrut sa fac intabularea și s-a constatat că casa și terenul meu figurează pe alta parcela . Acum trebuie sa rectific TP ,am depus toate actele la primărie ,a fost cu el la județ și mi s-a zis că nu se poate rezolva decit pe cale judecătorească pentru că terenul a intrat în circuitul civil ,ceea ce nu mi se pare corect deoarece nu e greșeală mea, iar atunci cînd l-am cumpărat nu exista TP . Cum as putea rezolva problema ? Va mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 10 Aprilie 2019
Trebuie sa deschideti actiune in instanta.
Legea 18/1991
art.59^1
...
(2) Rectificarea titlurilor de proprietate se poate face de oficiul de cadastru și publicitate imobiliară, în temeiul hotărârii comisiei județene.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate intrat in circuitul civil taspe27 taspe27 buna seara .Pentru a putea cere revocarea unui titlu de proprietate care este in neconcordanta cu adeverinta de proprietate emisa de comisia locala prin ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)
Problema cu titlul de proprietate... gigelas gigelas Buna seara, În cuprinsul TP s-au mentionat parcele de teren,ca fiind in extravilan,cand acestea sunt,de fapt in intravilan. Culmea e,ca si in Procesul Verbal ... (vezi toată discuția)