avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu proprietate intrat in circuitul civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu proprietate intrat in circuitul civil

buna seara .Pentru a putea cere revocarea unui titlu de proprietate care este in neconcordanta cu adeverinta de proprietate emisa de comisia locala prin hotararea comisiei judetene am citit ca trebuie indeplinite cumulativ conditiile : 1) sa fie emis abuziv;2) fostii proprietari sa fi detinut la data emiterii TP adeverinta de proprietate si sa fie avut posesia .3)TP sa nu fi intrat in circuitul civil . Problema mea este ca nu stiu ce inseamna pct 3 , nu stiu daca pot cere revocarea si unde sa o depun??
Cel mai recent răspuns: cristigenu , utilizator 12:04, 4 Aprilie 2019
TP-ul intra in circuitul civil in momentul in care o suprafata de teren inscrisa in acesta este instrainata, cand decedeaza titularul si se dezbate succesiunea, etc.

Kyandra a scris:

TP-ul intra in circuitul civil in momentul in care o suprafata de teren inscrisa in acesta este instrainata, cand decedeaza titularul si se dezbate succesiunea, etc.


Daca pe TP sunt trecuti 2 proprietari, unul decedat , dupa care s-a facut mostenirea, celalalt proprietar este in viata, se considera ca suprafetele din TP respectiv au intrat in circuitul civil?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2018
sandoz, utilizator
Buna ziua . Cum procedez la rectificarea unui TP in care este gresit numărul de parcela ? Menționez că titlul este pe numele mamei ,decedată intre timp ,iar proprietatea este pe numele meu . Cumpărarea s-a făcut în baza adeverinței de proprietate că după câțiva ani să apară TP pe numele mamei și cu eroare la numărul de parcela care am cumparat-o ,dar depistată abia acum cînd am vrut sa fac intabularea . Mai menționez că pe același TP mai figurează o parcela care nu am cumparat-o dar care e dezbătută la moștenirea mamei dar e totul corect ( tarla ,parcela ) . Greseala ar fi de la Primăria locală sau de la Consiliul Județean !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)