avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transformare post intr-o SC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transformare post intr-o SC

Buna ziua.Sunt indreptatit sa cer transformarea postului din post cu studii medii in post cu studii superioare tinand cont de faptul ca am absolvit facultatea de inginerie (management industrial - 4 ani) iar postul pe care il ocup (instructor depou - scoala personalului si tot ce tine de protectia muncii)este unic in societate.Care este baza legala sau cum as putea sa imi motivez cererea?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:02, 23 Noiembrie 2009
verificati in C.O.R (clasificarea ocupatiilor din romania) ce studii sunt cerute pt functia pe care o aveti. :D

Nu este obligatoriu, in cazul in care se cer studii medii pt postul respectiv sa il transforme , in acest caz ramane la latitudinea angajatorului daca vrea, sa faca aceasta modificare, deci nu il puteti constrange legal in nici un fel:P
Dvs aveti dreptul sa cereti transformarea postului, dar trebuie sa tineti cont de faptul ca daca angajatorul considera ca pentru postul respectiv nu sunt necesare studiile superioare, acesta are dreptul de a nu aproba cererea. Legislatia in vigoare (COR) mentioneaza ca postul dvs face parte din grupa 4 pentru care sunt solicitate studii medii.
Ramane acum la latitudinea angajatorului.
Postul este un loc ocupat in organigrama cu anumite competente si responsabilitati determinate de cerinta postului.

Angajatorul nu este obligat sa modifice cerintele postului si sa va atribuie o functie corespunzatoare studiilor dvs. daca acest lucru nu-l considera necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a fi manager ai.ciprian ai.ciprian Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt conditiile legale pentru ca o persoana sa poata detine un post de management intr-o companie. Sunt ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului cu studii medii in studii superiare corbi corbi Lucrez la intr-o companie de stat de 8 ani, fiind incadrat in functia de tehnoredactor pr.I. Acum 4 ani am absolvit Facultatea de Marketing si Afaceri ... (vezi toată discuția)
Instructor pt educatie Rosianu87 Rosianu87 Buna seara.Un instructor pt educatie (cadru didactic auxiliar) poate fi platit cu studii superioare daca nu sunt in domeniu?Pt ca eu am terminat contabilitate ... (vezi toată discuția)