avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina retinuta pe motiv furata din franta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina retinuta pe motiv furata din franta

Buna ziua,,,cu greu dar zic buna ziua.
Sunt socat,trec printro perioada foarte grea pt mine si familia mea..
In data de 6.02.2019 am achizitionat un autovehicul din judetul X...masina fiind din franta cu nr de franta!am fost am vazut-o mi-a placut si am dat banii...treaba e ca,am facut 2 greseli mari zi eu!
1.am dat banii intermediarului fara a stii nimic de el,
2,am facut intre mine si presupusul propietar de origine franceza factura de vanzare cumparare!
Ideea e ca,toate bune si frumoasa am plecat de acolo am ajuns in bucuresti...am facut programare la rar,in data de 07.03 2019 la 8:30 am intrat cu masina la rar a trecut cu brio si am asteptat am tot asteptat se facuse ceasul 12:30,eu zic,asta e astept,langa mine apare un domn de la rar propabil un inginer si imi spune dumneavoastra sunteti cu autovehiculul marca.......ai raspunt zic da!imi zice haideti cu mine ca,doresc sa am o discutie cu dumneavoasta...merg cu dansul intr-o cladite alaturata si pe drum imi zice sec!

Masina cu care vati prezentat astazi apare ca,find furata in bazele noastre de date....am ramas socat mi-sau inmuiat genunchii am cazut din picioare...in camera in care am intrat erau doi inspectori se la departamentu furturi auto...de care nu auzisem pana atunci sincer nici nu am stiut ca,exiata un asfel de departament pt o asfel de speta cum este asta..adica nici prin cam nu imi trecuse ca masina poate intra in tara ara a fi verificata de catre vamesi am ramas blocat!

Am urcat in masina cu unu din inspectori si am ajuns la candiano popescu cu masina mea(oarecum a mea)
Am dat declarati peste declarati....am predat tor ce aveam de la masina...ideea e ca,in perioada 06 02-07.03 2019...eu am.investit in masina in jur de 1000 de euro pe care nu prea pot sa ai justific...pe toti...am inlocuit ceva pe la ea,am mai adaugat inbunatatiri...
Dar va cer o parere sunt intro stare oarecum precara am slabit in jur de 11 kg...am tot sunat si tot sunat inspectorul de caz nu prea e o fire comunicativa e destul de artagos...raspunsuri in peri gen,,alceva..mai am si alte treburi..sunt foarte ocupat...nu amntimp de astea...

Raspunsul lor fiind,,nu sau primit nici unu raspuns momentat de la autoritatile franceze,,
Tind sa mentionez masina este in custodia lor acum...

Ideea e ca,nu stiu mai nimic de acel intermediar...
Na va pot spune judetul marca si suma data pe masina..exista o ancheta in desfasurate,si mi sa pus in vedere sa nu iau legatura cu intermediaru cu toate ca,am nr lui de tel si este activ pe siturile specializate in vanzari de autovehicule..

Nu stiu ce sa mai fac se inplineste mai bine de 6 saptamani si nu am.primit nici un raspuns..
Ma puteti ajuta cu un sfat,va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Centrul de Investigații Daune , utilizator 16:00, 14 Ianuarie 2020
Va confruntati cu situatie delicata
Inarmati-va cu multa,foarte multa rabdare,deoarece solutionarea de astfel de spete necesita foarte mult timp este vorba despre hartogarie,comunicare de date intre autoritati care nu se spetesc sa solutioneze
Ce fel de documente ati incheiat cu intermediarul in lipsa certificatului fiscal si al procurii autentificate ?
Ynocentta

Buna ziua,in primul rand tin sa va multumesc ca,mi-ati raspuns!

Mi-a inmanat acea factura care era trecut cetateanul francez sus si eu care eram trecut jos,plus certificatul de inmatriculare de franta si cele 2 chei
Stie cineva cat a durat un raspuns la o asfel de situatie de la autoritatile franceze! Multumesc....
Daca vanzatorul nu a prezentat procura din partea proprietarului este o problema
Solutionarea de astfel de spete este de durata
Cunosc situatie identica care a fost solutionata in 8 ani si asta numai datorita interesului ,demersurilor desfasurate de catre cumparator prin aparator ales
Doamne atat de mult...astept sa vina un raspuns si apoi voi vedea ce voi face...ideea e ca eu trebuie sa il trag la raspundere pe intermediar...pt ca lui i-am oferit suma aceia de bani si credetima nu e una deloc mica!!

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina printr-un intermediar, am nevoie de un sfat bdan87 bdan87 Va salut, in urma cu o saptamana am cumparat o masina SH cu numere franceze printr-un intermediar.Acesta avea la mana un Contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină din franța care la rar s-a dovedit a fi furată, iar acum e imobilizată la sediul poliției. ce îmi recomandați, să încep demersurile în franța sau să aștept rezultatul aici? Speedx100 Speedx100 Buna seara, am cumpărat un automobil din Franța luna trecută , in urma încercării de a face RAR-ul a rezultat ca ea este furată, talonul care l-am primit ... (vezi toată discuția)
Acte false (masina) bdan87 bdan87 Buna, in ian. 2014 am cumparat o masina din franta de la un tip din timisoara, contract de vanzare cumparare direct intre mine si francez (tipul care mia ... (vezi toată discuția)