avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinere tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinere tutela

Buna ziua! V-as ruga sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a obtine tutela asupra mamei, care este internata intr-un centru de varstnici. Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a eliberat un certificat care o incadreaza la handicap grav cu asistent personal, cu valabilitate permanenta si nerevizuibil. Am optat pentru o indemnizatie lunara, dar mama nu are nici un cont bancar deschis. Nici nu pot deschide unul, din cauza handicapului. Mi s-a spus ca trebuie sa fac demersurile pentru a obtine calitatea de tutore. Oare trebuie sa apelez la un avocat sau pot face eu aceste demersuri? Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Nedumerire grisa56 grisa56 Am certificat de incadrare in grad de handicap GRAV, DEFICIENTA FUNCTIONALA :GRAVA-CU ASISTENT PERSONAL ,valabilitate; permanent,nerevizuibil. Primaria m-a ... (vezi toată discuția)
Se poate sista pensia pe caz de boala???? misselly misselly Buna ziua!As avea marea rugaminte sa ma ajutati si pe mine cu cazul mamei mele.Mai intai o sa va prezint toate datele pe care le detin:mama a lucrat din 1981 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de ... Ale . Ale . Buna ziua! Adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de a decide pentru el, avand reprezentant, tutore legal pe mama acestuia. Mama impreuna cu fiul ... (vezi toată discuția)