avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrare in legalitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrare in legalitate

Buna seara !

M-am mutat intr-un bloc in care apartamentele fără soț vecine cu tunelul liftului au beneficiat de un spațiu pe care primii proprietari l-au închis ; cei de la etajele pare , au in spațiul acela un tablou electric .
Eu locuiesc intr-un apartament care beneficiază de acest plus de spațiu . Problema este , ca acest spațiu nu-l am înscris nicăieri / cadastru , fisc .
Întrebarea mea este : pot intra in legalitate ? Cum ? Nu știu dacă ceilalți beneficiari folosesc spațiu fără nici un fel de obligații , la fel ca mine .

Va mulțumesc ,
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
EugenM, utilizator
Cel mai recent răspuns: EugenM , utilizator 10:50, 12 Aprilie 2019
Daca ne intrebati pe noi, pot sa va spun din prima ca aceste spatii/boxe/ghene sau cum se mai numesc, fac parte din proprietatea comuna a blocului/scarii, asa ca nu o sa puteti sa le inscrieti nicaieri - cadastru, fisc.
In mod normal, daca doriti sa fiti, cat de cat in legalitate, la prima AG a propietarilor discutati aceasta chestiune si hotarati cumva posibilitatea inchirierii acestor spatii. Valoarea chiriei o stabiliti intre dvs.
Sumele rezultate vor alimenta un fond. de reparatii si imbunatatiri ale confortului blocului/scarii dvs.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata lift persi persi Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje la etajul 1, dar este blocat liftul la acest etaj , insa administratorul ne obliga sa platim lunar suma de 12 lei. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial blueyespaul09 blueyespaul09 buna ziua , tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 ... (vezi toată discuția)
Boxa/ghena gunoi ocupate de un singur vecin de pe palier Cristian V. Cristian V. Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje, la etajul 5, la fiecare etaj este o boxa ce a fost dedicata ghenei de gunoi. Intre timp aceste ghene au fost ... (vezi toată discuția)