avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare de teren dobandit prin donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare de teren dobandit prin donatie

Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat.
Parintii sotului meu au un un teren dobandit prin donatie in forma autentica si vor sa il vanda celor 5 copiii pe care ii au, as vrea sa stiu daca afecteaza cu ceva vanzarea terenului, daca acea donatie ar fi atacata.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:52, 23 Noiembrie 2009
donatia se poate ataca in cazuri expres prevazute de lege.
puteti sa faceti operatiuni de vanzare fara grija.

av.m.vasilescu
buna ziua!
donatia poate fi revocata doar in cazurile expres si limitativ prevazute de lege!
cu sau fara scutire de raport odata instrainat bunul donat reductiunea liberalitatilor se
face prin echivalent!
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
Daca in actul de donatie scrie ca este facut cu scutire de raport atunci donatia nu poate fi atacata!B-)
Oricum, puteti vinde fara nici un fel de problema !
Liberalitatile excesive pot fi atacate de catre mostenitorii rezervatari , in termen de 3 ani de la decesul celui care le-a facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie maxia maxia Buna ziua, In cazul in care un teren intravilan a fost obtinut de o persoana, prin donatie de la bunica sa, dupa decesul acesteea se poate vinde ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters96930 ContSters96930 Mai vin cu o intrebare daca se face donatie in loc de act de vinzare cumparare ,care este mai bun,donatia se poate darama? (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren primit in donatie Melinda2006 Melinda2006 1.) pot vinde un teren primit in donatie daca din partea donatoarei exista mostenitori rezervatari? 2.) dupa inscrierea dreptului de proprietate donatie se ... (vezi toată discuția)