avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie impunere la sanatate pentru anul 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie impunere la sanatate pentru anul 2016

Buna ziua. Am un TIR pe persoana fizica pe care l-am inchiriat pe societate incepand cu luna iunie 2016 cu o suma modica ( 12 lei/an), asta pentru ca cei care dau licenta de transport nu acceptau contract de comodat, Problema este ca la momentul respectiv anaf-ul mi-a trimis decizie de impunere doar pentru impozit. Acum , in 2019, am primit decizie de impunere si pentru sanatate cu o baza de impositare 8750 ( 1250*6) si un venit de platir 483 lei. Spuneti-mi daca este corect, atata timp cat legea in 2016 spunea ca nu se plateste sanatate daca venitul este mai mic decat salariul minim brut?
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: eco21 , utilizator 08:50, 15 Aprilie 2019
Nu este chiar asa. Pentru ca pentru acest tip de venit, adica cel din inchireri, trebuia sa fi platit cass,nu se platea la o valoare sub salariul minim. Nu conta valoarea venitului declarata ca fiind incasata. Da, e corect si e de platit.
Adica,cu alte cuvinte, pentru 12 lei venit trebuie sa platesc aproape 500 lei sanatate?
Astept si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea activitatii pfa suspenda si contributiile la casa de asig.soc. de sanatate? lazarescu_irinel lazarescu_irinel Am doar un PFA din 01.10.2009 si este singurul meu venit. In anul 2009 am avut pierdere fiscala de 1250 lei. Am un Necaz cu CASS care este 5,5% din Venitul ... (vezi toată discuția)
Dividende- asociat pensionar cristeaoana cristeaoana Buna ziua, Daca sunt asociat unic societate si vreau sa iau dividende pe anul 2016, ce taxe trebuie sa platesc, impozit si cass? (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie si bonurile de masa burdusel liviu burdusel liviu Buna ziua, fica mea este angajata ca vanzatoare la un magazin privat unde are salariul minim pe economie.Patroana le da si 20 de bonuri de masa pe care le ... (vezi toată discuția)