avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sarcina garantie in Registrul de transcriptiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sarcina garantie in Registrul de transcriptiuni

In anul 1963 socrii mei au cumparat un immobil incheindu-se in acest sens intre ei si vanzator un Contract de vanzare cumparare . S-a platit un avans la incheierea contractului urmand ca restul sa fie achitat in rate pana la o anumita data. Pentru garantarea platii in contract a fost pusa o sarcina de garantare a platii ce a fost inscrisa la registrul de transcriptiuni. Achitarea sumei restante a fost facuta asa cum a fost stabilit la fiecare plata incheinduse intre V si C chitante de mana. Dupa achiare ar fi trebuit sa se cera retragerea sarcinii dar nu am gasit dovada ca ar fi fost facuta . Dupa 1989 socrilor mei le-a fost eliberat titlu de proprietate . In urma decesului socrului meu sotia vrea sa faca dezbaterea mostenirii si notarul spune ca nu poate din cauza existentei acestei sarcini mentionate in C de V - C. Ce este de facut in acest caz? Multumesc pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Teren cumpărat în rate, proprietar bolnav, pact comisoriu pe diferența de preț. cum se procedează după achitarea ratelor? dar în cazul decesului proprietarului înaintea achitării integrale? amyro777 amyro777 Buna ziua, Am cumparat in urma cu 2 ani uin teren,achitand un avans vanzatorului iar diferenta de pret am convenit sa o achit in rate egale.In contractul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare dispensare medicale prin notariat irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Dupa intrunirea comisiei de vanzare in care s/a stabilit avansul care trebuie achitat ,respectiv 15 % din valoarea totala iar restul de plata in 5 rate ... (vezi toată discuția)
Incheiere antecontract fara intabulare procurorus procurorus Va rog, cum trebuie sa procedez, in cazul in care intentionez sa inchei cu un vanzator antecontract de v-c, cu avans de 3000 euro, pentru un apartament, in ... (vezi toată discuția)