avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violenta in public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violenta in public

Buna ziua
Vreau sa va inteb, ce pot face in continuare, in acest caz.
Acum doua zile, am fost batut pe strada, eram cu sotia mergeam pe jos spre casa.
La un moment dat, am traversat strada, asigurandu-ma, dar o masina vine cu viteza spre noi, si opreste brusc langa picioarele mele, impingandu ma cu masina.
Se da jos, ma injura ca la usa cortului, de toti mortii, imi baga si scoate etc. Vine brusc spre mine, ma retrag putin dar nu am timp, incearca sa ma tranteasca jos, incerc sa ma apar dar la un moment dat i mi trage cu pumnul in zona tamplei, ma dezechilibrez si cad jos dupa care i mi da cu picioarele in cap.
Se duce la masina, insa nu sa plece aduce o ranga, dar eu incerc sa fug insa fiind ametit de la acele lovituri, ma prinde din urma si mi da cu ranga in spate, dupa care se duce la masina si vrea sa fuga. Sun rapid la 112, ma vede ca sun si opreste masina si vine iar dupa mine. Eu in acest timp fug, din fericire era in apropiere tribunalul, si ma retrag in curte unde era un jandarm. II povestesc repede ce se petrece, si suna colegi. Eu in acest timp chem politia si salvarea, fiindca nu eram ok.
Ne legitimeaza pe toti, si o invita pe sotie si pe acel golan la politie pentru declaratii. Va scriu pe scurt .
Nu trebuia arestat preventiv acel golan?
Sotia a dat declaratie, eu in acel timp eram internat la urgente.
Am stat in spital cam 7 ore.
A venit in timpul spitalizarii politistii, m au rugat sa merg cu ei pentru declaratii, daca pot.
Am mers am declarat ce sa intamplat. Si m au adus inapoi la spital.
Ziua urmatoare am mers lamedicina legala, pentru acel certificat medico legal.
Vreau sa va intreb cum pot eu actiona in acest caz.
Ce pasi legali pot face pentru acest individ.
Se poate judeca in civil pentru daune morale?
Sotia este speriata, lucreaza ca inginer, a fost pusa in situatii extreme in public, eu am fost batut pe strada, pe trotuar....
Pe langa partea penala, pot cere daune pentru prejudicii de imagine?

Va multumim!

Alte discuții în legătură

Am fost agresat, ce pot face? romaria2012 romaria2012 Buna ziua, Am fost batut de doi tineri langa masina mea de fata cu sotia mea. La sosirea politiei ei au spus ca am sarit primul la bataie. Eu am spus ca ei au ... (vezi toată discuția)
Accident cu biciclist care circula neregulamentar clau89 clau89 Buna seara in primul rand. Ieri seara 17 martie 2015, in jurul orei 20, circulam cu autoturismul pe un drum cu sens unic, la un momenta dat am virat dreapta ... (vezi toată discuția)
Atac si vatamare corporala Daniel Padurean Daniel Padurean Salutari tuturor! Nu credeam vreodata sa ajung in aceasta situatie... In data de 4/5 Iulie 2008 am inoptat cu cortul pe malul raului Strei, in localitatea ... (vezi toată discuția)