avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu biciclist care circula neregulamentar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu biciclist care circula neregulamentar

Buna seara in primul rand.
Ieri seara 17 martie 2015, in jurul orei 20, circulam cu autoturismul pe un drum cu sens unic, la un momenta dat am virat dreapta pentru a evita o gaura in asfalt.
Un cetatean (aproximativ 24-25 de ani, gen huligan dintr-o galerie de fotbal) circula cu bicicleta in sens invers cu toate ca strada era cu sens unic, acesta nu avea lumini sau vesta reflectorizanta.
Acest cetatean s-a simtit intimidat de manevra mea de evitare a obstacolului intalnit pe drum, deoarece in capatul respectivei strazi in intersectia acesta a venit in dreptul geamului pus pe scandal, adresand injurii si batand cu pumnii in geam, since va spun i-am adresat sincere scuze daca cumva i-am cauzat neplaceri, dar acesta a continuat sa bata cu pumnii si sa scuipe, la care eu simtindu-ma in pericol am dat in marsarier si l-am daramat dupa bicicleta, acesta a cazut in urma dezechilibrului,
Astazi am primit o citatie de la politie cum ca trebuie sa ma prezint maine la sectie in urma unei plangeri.
Intrebarea mea este cum trebuie sa actionez pentru aplanarea acestei situatii?
Multumesc anticipat pentru rabdarea si timpul acordat.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
clau89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mahtub , utilizator 12:01, 23 Martie 2015
deplasati-va la sectie pentru a vedea ce acuzatii vi se aduc. probabil a fost depusa o plangere penala impotriva dvs. O sa dati o declaratie si apoi in scrut timp o sa se comunice solutia organelor de cercetare.
Revin cu noutati.

Am fost astazi la sectia de politie unde am fost invitat, biciclistul cu pricina a depus plangere impotriva mea, el a declarat ca si eu la randul meu l-am scuipat si injurat (lucru total fals), nu a declarat ca mergea pe sens interzis, ca era seara si nu avea vesta reflectorizanta si/sau altde dispozitive de iluminare, declarand ca isi va retrage plangerea de la politie daca ii voi plati suma de 100$ drept despagubire pentru bicicleta distrusa partial,

Am platit astazi prin Mandat Postal la Posta Romana suma de 100$. urmand ca maine sa ma duc la sectie cu o copie a mandatului postal.
Nu pot spune decat ca martorul omite multe aspecte si minte, spunand doar ca am dat in mod deliberat peste biciclist
Lucratorul din cadrul sectie de politie a sugereat sa dau banii si sa las lucrurile asa deoarece biciclistul a venit si cu martor care sa ateste cele spuse de el, care ar lucra in MAI (acest lucru prezentand o garantie din puctul de vedere al agentului de politie).
Sincer sa fiu nu stiu daca martorul este real sau nu dar omite multe aspecte si minte,
Chiar si angentul de politie a recunoscut ca biciclistul este genul huligan.

Acum intrebarea mea pentru dumneavoastra, daca un huligan vine si va injura si va intimideaza, va pune viata in pericol, (nu pot sti daca acesta avea un cutit sau alta arma alba asupra lui) cum ar trebui sa actionam?
In exemplul de fata daca as fi iesit din masina si i-as fi administrat un tratament adecvat de la barbat la barbat ar fi fost mai in regula?
Marea intrebare este daca nu cumva huliganul si politistul lucreaza impreuna sa gaseasca victime ca Dvs. Mie asa mi se pare din ce povestiti ...
Iar daca e asa, aveti 2 optiuni. Primul, platiti suma si uitati de caz, astfel economisiti nervi si bani. Al doilea: nu platiti suma, va da in judecata si va lamuriti cine cu cine joaca in echipa ... Insa, in acest caz daca pierdeti procesul, va trebui sa platiti "dauna" + cheltuielile de judecata. Eventual un detectiv privat ar putea sa va ajute sa descoperiti daca au mai fost cazuri cu aceiasi "autori", iar asta costa bani, timp, nervi .... Dvs stiti mai bine daca merita sau nu.
Daca o luam asa 100 $ nu-i o suma mare si probabil pe asta mizeaza si ei. Pe de alta parte, pentru faptul ca fraieresc oamenii ar merita puscarie amandoi.
1-Totusi,as vrea sa stiu si eu,cum arata un om "gen huligan". Am impresia ca mintiti si exagerati. Era "gen huligan" pentru simplul fapt ca circula cu bicicleta ?
2-Eu,personal,merg foarte mult pe bicicleta si pot spune cu certitudine,ca soferii,in general, nu respecta biciclistii,chiar deloc.
3-Singur spui,ca ai virat brusc.... Din experienta,as merge pe ideea ca biciclistul era paralel cu masina dvs. - fapt ce,sigur,l-a declarat si martorul respectiv,cred.
De regula,nu sunt luati in seama biciclistii pe drumurile din Romania.Din acest motiv, inclin sa cred ca nu spui adevarul.
Asa ca,daca am dreptate,este cazul sa nu te mai victimizezi. Sigur,i-ai indoit cadrul,sau roata bicicletei,fapt pentru care biciclistul a dat dovada de omenie solicitandu-va doar 100 $. Inseamna ca nu avea o bicicleta scumpa.
Fara suparare !
Trebuia sa ii platiti banii si sa isi retraga plangerea.
Adica sa fi procedat asa la politie.
In functie de situatie puteti avea surpriza neplacuta sa va mai ceara si alti bani...

Alte discuții în legătură

Vesta reflectorizanta...ziua ??? gigelas gigelas Buna seara, Azi,la pranz,un biciclist a fost oprit de politie si i s-au dezumflat rotile bicicletei,pe motiv ca nu purta vesta reflectorizanta. Ori,la ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizare victima biciclist SANTIER SANTIER Buna seara! Mi s-a intamplat de curand sa acrosez un biciclist, care circula pe partea dreapta a drumului (de fapt incerca sa mearga pe partea dreapta). ... (vezi toată discuția)
Mersul printre masini florea_florin florea_florin Buna ziua Va contactez cu rugamintea de a-mi transmite opinia dvs cu privire la cele de mai jos. As dori de la dvs sa-mi spuneti daca este sau nu vina comuna ... (vezi toată discuția)