avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata spitalizare victima biciclist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata spitalizare victima biciclist

Buna seara!

Mi s-a intamplat de curand sa acrosez un biciclist, care circula pe partea dreapta a drumului (de fapt incerca sa mearga pe partea dreapta). Dupa asta, am oprit, era constient, mirosea a alcool, l-am intrebat daca il doare ceva, si a inceput sa ma injure, ca de ce nu l-am vazut, ca el mergea pe bicicleta pe partea dreapta a drumului (in realitate cred ca a vrut sa vireze brusc, practic mi-a aparut brusc in fata masinii - desi cu circa 40 m inainte, l-am vazut, am claxonat scurt + flash-uri). Mentionez ca nu purta casca si vesta reflectorizanta.
Initial mi-a propus sa-i dau 200 ron si treaba sa ramana asa, in caz contrar el cheama politia.
Nu am fost de acord. Am chemat eu o ambulanta + politia. Ambulanta l-a consultat, el a inceput sa faca pe mortul - echipajul de pe ambulanta devenind chiar suspicios la individ. Personal medicul de pe ambulanta mi-a spus ca nu are nimic, insa procedura impune sa mearga cu el la spital.
A venit si politia. Am fost tetstat cu alcooltestul. Rezultat zero. S-a intocmit Pv de cercetare la fata locului + retinere permis pe perioada cercetarilor.
Intrebarri"

1. era mai bine sa ii dau 200 ron si sa o las asa?
2. am procedat bine instiintand autoritatile ? (eu sunt un tip corect din fire)
3. am asigurare RCA. - stiu ca aceasta despagubeste si victimele din accidente de circulatie
4. este bine sa ma implic si sa-l vizitez la spital - sa-i las ceva bani? (ma gandesc sa nu dau peste ai lui - si sa ma acuze de tampenii, sa incerce sa ma intimideze...
5. ce se poate intampla mai departe?
6. Faptul ca el nu purta echipament de protectie (casca) si echipament suplimentar de observare (vesta reflectorizanta) - nu il face vinovat intr-un anumit procent?

Va multumesc!
Ati procedat in mod corect si legal, daca paraseati locul accidentului si ulterior victima anunta politia, riscati dosar penal si pentru parasirea locului accidentului.
Daca victima nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale si din cate inteleg nu cred sa aiba, in dosarul penal se va dispune clasarea.
Daca doreste despagubiri se poate duce in civil, unde daca va obtine despagubiri, acestea vor fi platite de societatea de asigurare.
Daca doriti sa-l ajutati, este strict problema dvs, oricum, sa intocmiti un inscris in sensul asta, ulterior e posibil sa nu mai recunoasca.
Daca fapta este infractiune, atunci este recomandat sa va intelegeti cu victima, retragerea plangerii inlatura raspunderea penala. In situatia in care persoana vatamata nu isi retrage plangerea si dvs veti fi gasit vinovat, despagubirile sunt platite de societatea de asigurari, insa dvs riscati o condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala calingeorge calingeorge Fiind curier la pizza hut delivery am avut un accident in ziua de 17.02.2015 mergeam pe drumul prioritar cand un bmw alb imi taie calea si s.a produs ... (vezi toată discuția)
Accident de circulație SMarcel SMarcel Bună ziua Accident de circulație. În luna martie am avut un accident de circulație, lângă comuna Adâncata, județul Ialomița. Am intrat cu viteză ... (vezi toată discuția)
Accident rutier albualin albualin Buna ziua , In fiecare zi draga noastra tara ii da dreptate lui Badea , „Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”. Am avut un ... (vezi toată discuția)