avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atac si vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atac si vatamare corporala

Salutari tuturor!
Nu credeam vreodata sa ajung in aceasta situatie...
In data de 4/5 Iulie 2008 am inoptat cu cortul pe malul raului Strei, in localitatea natala Calan, jud. Hunedoara. Am fost insotit de sotia mea, cumnata mea si inca doi cumnati. In jurul orei 1 a.m. am fost atacati de un grup de indivizi, initial necunoscuti deoarece nu aveam nici o sursa de lumina. Erau toti in stare de ebrietate, pusi pe "fapte mari", crezandu-se spartani... Ce fac filmele din tineret... Indivizii erau inarmati cu pari de aproximativ 1,5 m. La aparitia acestora, unul dintre cumnati s-a speriat si a fugit sa sune la politie. Cel de-al doilea a fugit in cort cu gandul sa se ascunda, dar a fost observat si a incasat un par in cap, dupa care a reusit sa fuga. Ramanand singur cu sotia si cumnata, nu am putut sa le abandonez, nefiind genul de om fricos. Am incercat sa aplanez situatia, vorbind calm, dar am incasat si eu doi pari peste picioare cu scopul de a ma pune jos. Cand au vazut ca nu cad, au inceput sa-mi aplice lovituri de pari in cap. Am cazut jos si nu am mai putut face nimic decat sa numar loviturile. Nu mi-am pierdut cunostinta in ciuda celor 10 lovituri de pari, inclusiv in apropierea tamplei. Dupa ce s-au mai calmat, din cauza plansului sotiei si cumnatei, m-am ridicat si am identificat un agresor ca fiind, culmea... coleg de servici. Nu m-a recunoscut din cauza ca era intuneric. I-am explicat calm, dupa toate loviturile si dupa sangele ce curgea siroaie din mine, ca ne vom vedea la sectia de politie. In momentul acela m-a amenintat ca ma va omora daca voi merge la politie. Au fugit si la scurt timp (10 minute) a aparut un echipaj de politie si salvarea. Am primit ingrijiri medicale dupa care am fost transportat la urgenta, de unde am primit o adeverinta cu diagnosticul: Politraumatism TCC acut deschis, cu plaga contuza bilaterala. traum. genunche si umar drept.
Azi am fost la medicul legist si diagnosticul e in felul urmator:
-Parietal dreapta tumefactie echimotica violacee de 5 cm diametru;
-Mastoidian stanga echimoza violacee de 5 cm in diametru;
-Pe pavilionul urechii stangi echimoza violacee de 3/1 cm;
-Mastoidian dreapta excoriatie de 2/0,2 cm;
-Pe regiunea frontala sunt 2 echimoze violacee de 6/5 cm fiecare;
-Pe partea vestibulara buza superioara, pe dreapta plaga contuza de 2/0,2 cm pe fond tumefiat;
-Pe partea vestibulara buza inferioara, pe stanga plaga contuza de 2/0,3 cm;
-Submentonier plaga contuza de 5 cm lungime suturata, pansata;
-Lipsa unui fragment de 0,2/0,1/0,1 cm din coroana dintelui 11;
-Subcavicular dreapta echimoza violacee de 5 cm diametru;
-Deltoidian dreapta echimoza violacee de 6 cm diametru;
-Lombar dreapta excoriatie de 1 cm diametru;
-Pe genunchiul drept echimoza violacee de 6 cm diametru pe fond tumefiat;
-Pe coapsa stanga 1/3 mijlocie fata antero-interna echimoza violacee de 10/6 cm, pe fondul ei excoriatie de 5/0,1 cm ;
-Afirmativ epistaxis anterior.
Timpul de ingrijiri medicale necesare vindecarii leziunilor descrise este de 10 zile de la data producerii lor, daca nu survin complicatii.
Deci va dati seama ca am fost "cotonogit" ca la carte... Multumesc la Dumenzeu ca nu a patit nimic sotia si cumnata, care puteau fi violate in timp ce eu eram imobilizat...
Am depus plangere la politie, cu numele celui pe care l-am recunoscut.
Este un scenariu pe care numai in filme il poti intalni sau la stirile de la ora 17. Nu credeam vreodata sa fie adevarat asa ceva...
Ce sanse de reusita am?
S-ar putea face dreptate??? Nu vreau sa-i iert sub nici o forma!
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2008
Daniel Padurean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniel Padurean , utilizator 14:12, 8 Iulie 2008
E important ca toate persoanele care au fost agresate sa aiba certificat medico-legal. In cazul in care nu va simtiti bine, sa obtineti si concedii medicale.
Toate aceste documente, coroborate cu declaratiile pers. care au fost de fata ( mai mult, au fost si batute) vor face ca plangerea dvs. sa ajunga in instanta. periodic, sa va prezentati la politie pentru a vedea stadiul dosarului.
Functie de scopul acestui atac, in plina noapte si a nr. de zile de ingrijiri medicale se va face o incadrare a faptei.
Dupa parerea dvs., care a fost scopul acestei actiuni, jaful??
da, aveti toate sansele de reusita si va sugerez sa cereti si daune morale, anuntati-va ac. dorinta chiar de cand faceti plangerea
Scopul acestui atac nu afost jaful! culmea! Ne-au intors cortul cu susul in jos, ne-au rasturnat cele 2 scootere si nu au furat nimic! Tind sa cred ca au facut-o din teribilism... Totusi eu dau vina pe consumul de alcool, care conform ART 49 din Codul Penal: Starea de beţie voluntară completă produsă de alcool sau de alte substanţe nu înlătură caracterul penal al faptei. Ea poate constitui, după caz, o circumstanţă atenuantă sau agravantă. Pe de asupra, persoanele in cauza mai au antecedente si sunt urmarite de politie in cazuri de vandalism, distrugere de bunuri si incaierari.
Deci sunt cunoscuti pentru faptele lor de acest gen...
faptul ca ei sunt cunoscuti ca infractori care au mai savarsit astfel de fapte, va cresc mult sansele de reusita si de a obtine daune morale dar si daune materiale pt. stricaciunile pe care vi le-au facut.

av. vasilescu
Va multumesc pentru incurajare si sa speram ca nu va ramane doar un dosar aruncat printre panze de paianjeni...

Alte discuții în legătură

Agresiune fizică AndreiAndrei123 AndreiAndrei123 Buna seara Am avut un incident cu un betiv minor si mi-am scos certificat medico-legal. As vrea sa stiu si eu care sunt masurile care se pot lua de aici in ... (vezi toată discuția)
Agresiune stefan dan stefan dan buna ziua .Va rog foarte mult datimi si mie mai multe informatii cu privire la o agresiune dupa mine cam grava ; am fost batut de o banda de tigani din ... (vezi toată discuția)
Lovit pe terenul de fotbal paraudi paraudi Buna seara ! Am intampinat o problema , in timpul unui meci de fotbal oficial in liga a-V-a in repriza a-2-a minutul 55 am fost lovit din spate cu pumnul in ... (vezi toată discuția)