avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poprire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poprire

Am primit somatie de plata pt o suma,cu inceput de executare silita mobiliara,imobiliara si poprire,in care sint anuntat ca implica si organele de politie.pe somatie apare ca fara drept de atac.e posibil asta?
Cel mai recent răspuns: Xm3n , utilizator 11:49, 2 Mai 2019
Potrivit dispoziţiilor Codului de procedură civilă împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare.
Contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi.
Aici intervin dispoziţiile legale cu privire la termenul de a contesta, în funcţie de fiecare partricularitate în parte.
E adevarat ce scrie in codul de procedura ca salariul nu poate fi poprit 3 luni de la infintarea lor?
La o poprire banca care nu e tert poprit poate sa blocheze un card de salar?angajatul trebuie sa mearga la ghiseu pentru a ridica diferenta de salar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)
Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca ptr un impozit datorat ... dsubti dsubti Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca ptr un impozit datorat primariei si neplatit din 2010 se poate aplica legea prescriptiei datoriilor si care este ... (vezi toată discuția)