Am susținut examen pentru un post vacant pe perioada determinata, intr-o instituție publica, l-am promovat, dar astăzi m-am trezit in fata cu un contract pe perioada determinata de un an. Mi s-a spus ca aceasta a fost decizia directorului unității. Este legală o astfel de modificare?
Puteți sa îmi dați un articol de lege in acest sens. Dacă nu semnez contractul de munca pot fi considerată ca am renunțat la post și sa se scoată postul din nou la concurs?
HG 286/2011
art.1
(1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale se face prin concurs sau examen, în limita posturilor vacante sau temporar vacante prevăzute în statul de funcţii.
.....
art.7 (1) Autoritatea sau instituţia publică organizatoare are obligaţia să publice, cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru prima probă a concursului pentru ocuparea unui post vacant, respectiv cu cel puţin 10 zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru prima probă a concursului pentru ocuparea unui post temporar vacant, anunţul privind concursul în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, într-un cotidian de largă circulaţie, precum şi la sediul acesteia. Dacă autoritatea sau instituţia publică are pagină de internet, afişarea se face şi pe această pagină, la secţiunea special creată în acest scop.
....
art.40
......
(4) În cazul neprezentării la post la termenul stabilit la alin. (1) şi în lipsa unei înştiinţări potrivit alin. (2), postul este declarat vacant, urmând să se comunice candidatului care a obţinut nota finală imediat inferioară posibilitatea de a ocupa postul respectiv.
Angajari 2010
klaudia772001
In cadrul primariei avem trei persoane ale caror contracte de muncă vor expira in martie respectiv in mai anul curent. Acum cu destituirile care urmează sa ... (vezi toată discuția)