avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare femei - cand are dreptul angajatorul sa imi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare femei - cand are dreptul angajatorul sa imi inceteze contractul de munca?

Sunt nascuta la 26.06.1958. In conditiile actualei legi am dreptul sa ma pensionez la 60 de ani si 1 luna, dar doresc sa continui pana la 63 de ani.
Intrebarea mea este cand are dreptul angajatorul sa imi inceteze contractul de munca: in luna iulie sau sau la implinirea varstei de 63 de ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bianca58 , utilizator 17:22, 13 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu depuneti carere de continuare a activitatii , atunci incetarea c.i.m. are loc de drept la implinirea varstei de60 de ani si 1 luna.
Buna ziua! Multumesc. Am depus cerere insa angajatorul motiveaza ca nu are baza legala (norme de aplicare) pentru a ma mentine in activitate pana la varsta de 65 ani . Am citit ieri ca a fost adoptata de catre Camera Deputatilor o hotarare care modifica OG si hotatrarea CCR - FEMEILE ISI POT CONTINUA ACTIVITATEA CEL MULT 3 ANI
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Bianca58, utilizator
Pana la modificarea legii ,exista Decizia CCR.

Decizia de constatare a neconstituţionalităţii dispoziţiilor din lege face parte din ordinea juridică normativă, prin efectul acesteia prevederea neconstituţională încetându-şi aplicarea pentru viitor.
In cerere am invocat Codul Muncii, art 56-2019-actualizat. Ce-mi ramane de facut in continuare?

Nu inteleg.... Voi putea ramane in activitate? Ce trebuie sa mai fac?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati depus cerere, atunci potrivit Deciziei CCR, exercițiul dreptului la muncă nu este condiționat de încheierea unui nou contract și de voința angajatorului.

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie cu salariu M_Stefania M_Stefania Am indeplinit cumulativ, conditiile de varsta standard si stagiul de cotizare pentru pensionare. Conform modificarii articolului 56 aliniatul(1), litera (c), ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei freeanifer freeanifer Cum aflu cind a fost publicata in MO ordonanta de urgenta a guvernului data pe data de 9.11.2018 privind dreptul femeii de a se pensiona la cerere la 65 de ... (vezi toată discuția)
Aplicare decizie ccr contract de munca poena poena Speța este următoarea: O angajată solicita în scris angajatorului să-i permită continuarea activității, bazându-se pe o decizie a CCR care prevede ca ... (vezi toată discuția)