avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare femei - cand are dreptul angajatorul sa imi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare femei - cand are dreptul angajatorul sa imi inceteze contractul de munca?

Sunt nascuta la 26.06.1958. In conditiile actualei legi am dreptul sa ma pensionez la 60 de ani si 1 luna, dar doresc sa continui pana la 63 de ani.
Intrebarea mea este cand are dreptul angajatorul sa imi inceteze contractul de munca: in luna iulie sau sau la implinirea varstei de 63 de ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bianca58 , utilizator 17:22, 13 Aprilie 2019
Angajatorul meu (unitate militara) nu cunoaste acestea- Biroul personal motiveaza ca nu are norme de aplicare ,
Am aviz favorabil din partea Comandantului pentru a ramane in activitate
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Bianca58, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii nu a avut si nici nu are norme de aplicare ... este de notorietate publica acest fapt.
Sper sa nu ma trezesc cu surprize.... Nu stiu ce as mai putea intreprinde sa-i lamuresc pe cei de la personal (SE PRICEP NUMAI LA PENSII MILITARE).......
Ce argumente as putea sa le mai prezint???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar Decizia CCR ... unde veti gasi mentiunea de mai sus : "exercițiul dreptului la muncă nu este condiționat de încheierea unui nou contract și de voința angajatorului

Decizia nr. 387/2018 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 53 alin. (1) teza întâi din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și ale art. 56 alin. (1) lit. c) teza întâi din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii
pct.36
[ link extern ]
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie cu salariu M_Stefania M_Stefania Am indeplinit cumulativ, conditiile de varsta standard si stagiul de cotizare pentru pensionare. Conform modificarii articolului 56 aliniatul(1), litera (c), ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei freeanifer freeanifer Cum aflu cind a fost publicata in MO ordonanta de urgenta a guvernului data pe data de 9.11.2018 privind dreptul femeii de a se pensiona la cerere la 65 de ... (vezi toată discuția)
Aplicare decizie ccr contract de munca poena poena Speța este următoarea: O angajată solicita în scris angajatorului să-i permită continuarea activității, bazându-se pe o decizie a CCR care prevede ca ... (vezi toată discuția)