avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Cum pot face actele in Romania pentru somaj daca am lucrat in italia??Nu am formularul U1...eu sunt in tara acum
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
Conisceac oana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 14 Aprilie 2019
Contactaţi AJOFM-ul pentru a afla dacă aveţi dreptul la indemnizaţia de şomaj, după perioada de timp petrecută în străinătate :

Dacă aveţi acest drept, va trebui:
- să vă înregistrați direct ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în țara și
- să solicitaţi formularul U1 (fostul formular E301) în ţara în care aţi lucrat ultima dată.

Dacă nu aveţi acest drept în Romania, puteţi solicita o autorizație de transfer al indemnizației de șomaj din Italia către Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul u1 stefania_pantea stefania_pantea Buna seara, am aflat de la colegii de munca de alta nationalitate ca ei beneficiaza de somaj prin obtinerea formularului u1. As dori sa stiu daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil camisol camisol buna ziua. am lucrat un an in strainate cu contract de munca pe perioada determinata, contract care a expirat la 1 septembrie. la acesta data eram deja ... (vezi toată discuția)