avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie in alta tara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie in alta tara

Buna ziua,
Va rog sa-mi dati cateva informati despre posibilitatea legala din Romania de a transfera o parte din anii de contributie platita in Romania, de ex. 7 ani din 30, catre sistemul de pensii de stat din Marea Britanie astfel incat sa imi intregesc minimul necesar de pensie de stat din aceasta tara iar partea ramasa prin diferenta sa imi poata reveni ca pensie in Romania la implinirea varstei de pensionare.
Multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 14 Aprilie 2019
Nu se poate face asa ceva ... Dacă ati muncit în Marea Britania, România şi/sau în alte state din UE atunci pensia se va calcula după sistemul comunitar(pro rata temporis),revenindu-vă cea mai avantajoasă valoare dintre cele două calcule efectuate de către fiecare stat în care aţi muncit: dacă îndepliniţi condiţiile pentru calcul după sistemul naţional şi apoi după cel comunitar.
[ link extern ] /

sau

www.avocatnet.ro/articol_502...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut.as dori sa cunosc daca se pot adauga la stagiul de cotizare ... cochintu cochintu salut.as dori sa cunosc daca se pot adauga la stagiul de cotizare din romania si anii lucrati in strainatate,cunoasc ca este posibil in statele ue inclusiv in ... (vezi toată discuția)
Contributie la pensie fara a fi salariat radalexa radalexa In luna mai firma la care lucrez se inchide.Eu voi pleca in strainatate si voi munci acolo,sper cu contract de munca.Mentionez ca am 34 ani munciti legal in ... (vezi toată discuția)
Pensie cetatenie dubla ro/hu aworld aworld As dori sa stiu daca am dubla cetatenie si anume romana si maghiara, cum se calculeaza oare pensia de limita de varsta? Mentionez ca in Romania am cca.30 ani ... (vezi toată discuția)