avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

Avem o decizie a instanței și schițele cadastrale ale unei proprietăți moștenite. Primăria nu emite certificatul de moștenitor invocind cadastrarea zonala. Este corect?
Este corect pentru ca notarul emite certificatul de mostenitor, nu primaria.
Procedura dezbaterii succesorale , cea necontencioasa, se realizeaza in fata notarului public competent, anume cel in carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului.

Procedura se finalizeaza cu emiterea certificatului de mostenitor, care atesta calitatea de succesor, bunurile din masa succesorala, precum si cotele-parti detinute din dreptul de proprietate.

Daca survin neintelegeri, va puteti adresa instantei de judecata.

( competenta general, material si teritorial fiind judecatoria in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului ).

Trebuie citati toti succesori.

Partajul poate fi initiat oricand, pe cale notariala ori judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune AlinCG AlinCG Buna ziua. Am o mica problema pe care incerc sa o clarific ptr. mama mea. Ea este recasatorita de 24 de ani si recent sotul ei a decedat. Copii acestuia au ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa dupa 13 ani de la deces dorina_ioana dorina_ioana Cum se poate deschide o succesiune dupa 13 ani de la deces? (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)