Avem o decizie a instanței și schițele cadastrale ale unei proprietăți moștenite. Primăria nu emite certificatul de moștenitor invocind cadastrarea zonala. Este corect?
Procedura dezbaterii succesorale , cea necontencioasa, se realizeaza in fata notarului public competent, anume cel in carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului.
Procedura se finalizeaza cu emiterea certificatului de mostenitor, care atesta calitatea de succesor, bunurile din masa succesorala, precum si cotele-parti detinute din dreptul de proprietate.
Daca survin neintelegeri, va puteti adresa instantei de judecata.
( competenta general, material si teritorial fiind judecatoria in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului ).
Trebuie citati toti succesori.
Partajul poate fi initiat oricand, pe cale notariala ori judiciara.
Succesiune
AlinCG
Buna ziua. Am o mica problema pe care incerc sa o clarific ptr. mama mea. Ea este recasatorita de 24 de ani si recent sotul ei a decedat. Copii acestuia au ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire
LUMITM
Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)