avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionat anticipat- zilier
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionat anticipat- zilier

O persoana care beneficiaza de pensie anticipata, poate sa lucreze ca si zilier fara a i se suspenda plata pensiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 16 Aprilie 2019
Da, poate sa lucreze ca si zilier fara a i se suspenda plata pensiei.
Nu poate cumul pensia cu salariul obtinut in baza unui contract individual de munca, Dar ca si zilier poate lucra sa inteleg. Ma mai puteti ajuta va rog si cu reglementarea legala ce prevede acest lucu?
Am sunat la Casa de Pensii si mi s-a raspuns scurt si sec, daca este pensionat anticipat nu poate munci nici in baza unui contract de munca, nici ca si zilier, nu poate obtine venituri, In caz contrar, a zis ca i se retine din pensie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
art.118
.....
(1^1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, cu excepția celor realizate din situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II, următoarele categorii de pensionari:
......
c) pensionarii beneficiari ai unei pensii anticipate sau ai unei pensii anticipate parțiale;
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilieri constnta.vilcu@anahotels.ro constnta.vilcu@anahotels.ro Un pensionar anticipat poate fi incadrat ca zilier? (vezi toată discuția)
Pot sa lucrez cand sunt la pensie? Mihaela_1982 Mihaela_1982 Buna. Am iesit la pensie anticipat., doar la anul am dreptul. Pot sa si lucrez in acest timp? Multumesc (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu Sava Geta Sava Geta Buna ziua, ma numesc Sava Geta, sunt pensionata la limita de varsta si lucrez in continuare la aceeasi unitate bugetara. Va rog sa ma lamuriti daca mai pot ... (vezi toată discuția)