Buna ziua,am si eu o dilema,si anume:sa convocat o sedinta extraordinara de catre asociatie datorita unor nereguli infaptuita de catre presedinta blocului.Sa facut un tabel convocator si au semnat apr.25 proprietari din 40,a fost anuntat si la avizier aceasta sedinta.La aceasta sedinta au participat 9 proprietari adica 20% si sa hotarat schimbarea presedintei datorita neregularitatii consemnate de administrator+proprietari.Intrebare...Este valabila si legala hotararea care sa luat in aceasta sedinta sau vom fi nevoiti pt reconvocare,datorita numarului mic de participanti,presedinta a fost sunata si chemata insa ea a refuzat sa participe motivand ca nu are ce discuta cu noi.La indemnul admin.am procedat altfel:am trimis o notificare scrisa prin posta cu semnatura de primire fiind instiintata de hotararea luata de noi.
CipM
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Tabelul convocator trebuie sa contina lista membrilor asociatiei, nu a oricarui proprietar. Cei 40 de proprietari sunt cu totii membri? Aceeasi intrebare pt cei 25 de semnatari.
In continuare sa presupunem ca acei 40, respectiv 25, sunt membri cu totii.
Hotararea nu e valabila din lipsa de cvorum, trebuiau sa fie prezenti cel putin 21 de membri.
Puteti face o reconvocare daca faceti dovada ca i-ai convocat si pe restul de 15, conf art 48, sau puteti face o noua convocare de la zero.
Ati precizat existenta a 40 proprietari de apartamente si participarea numai a 9 membrii proprietari
Din start adunarea este nestatutara deoarece nu exista cvorum,respectiv trebuie reconvocata
Daca nu a existat cvorum ,adunarea generala nu poate adopta hotarari
Pentru completa si corecta dv informare studiati responsabil disp L nr 196/2018