avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 196
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 196

Buna ziua,am si eu o dilema,si anume:sa convocat o sedinta extraordinara de catre asociatie datorita unor nereguli infaptuita de catre presedinta blocului.Sa facut un tabel convocator si au semnat apr.25 proprietari din 40,a fost anuntat si la avizier aceasta sedinta.La aceasta sedinta au participat 9 proprietari adica 20% si sa hotarat schimbarea presedintei datorita neregularitatii consemnate de administrator+proprietari.Intrebare...Este valabila si legala hotararea care sa luat in aceasta sedinta sau vom fi nevoiti pt reconvocare,datorita numarului mic de participanti,presedinta a fost sunata si chemata insa ea a refuzat sa participe motivand ca nu are ce discuta cu noi.La indemnul admin.am procedat altfel:am trimis o notificare scrisa prin posta cu semnatura de primire fiind instiintata de hotararea luata de noi.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 12:15, 16 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tabelul convocator trebuie sa contina lista membrilor asociatiei, nu a oricarui proprietar. Cei 40 de proprietari sunt cu totii membri? Aceeasi intrebare pt cei 25 de semnatari.

In continuare sa presupunem ca acei 40, respectiv 25, sunt membri cu totii.
Hotararea nu e valabila din lipsa de cvorum, trebuiau sa fie prezenti cel putin 21 de membri.
Puteti face o reconvocare daca faceti dovada ca i-ai convocat si pe restul de 15, conf art 48, sau puteti face o noua convocare de la zero.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
CipM, utilizator
Ati precizat existenta a 40 proprietari de apartamente si participarea numai a 9 membrii proprietari
Din start adunarea este nestatutara deoarece nu exista cvorum,respectiv trebuie reconvocata
Daca nu a existat cvorum ,adunarea generala nu poate adopta hotarari
Pentru completa si corecta dv informare studiati responsabil disp L nr 196/2018

ynocentta a scris:

Ati precizat [...] participarea numai a 9 membrii proprietari

Unde a precizat initiatorul cuvantul membri, fie si cu doi de i??!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)
Poate o adunare generala sa fie declarata nestatutara ? mihaelapohoata mihaelapohoata Poate o adunare generala sa fie declarata nestatutara daca in asociatie sunt 142 apartamente, din ei 31 nu au cerere de membru iar la adunare sunt prezenti 57 ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)