avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata întreținere ap nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata întreținere ap nelocuit

Dacă n proprietar declara că nu locuiește pe o perioadă de 3 luni in apartament...dar el vine in fiecare week end...se poate trece la întreținere?cum este legea?
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 12:06, 16 Aprilie 2019
Pana la lege, din cele 3 luni in care respectivul a declarat ca nu locuieste, in fapt locuieste 26 de zile (suma zilelor de weekend pe o perioada de 3 luni). Deci ar fi mai corect fata de vecinii lui sa se declare plecat doar 2 luni din acelea 3.

Legea zice ca este la latitudinea AG sa stabileasca prin hotarare.
Art 82 (5) Dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște în acest sens, comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, și stabilește perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriașii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană și care trebuie să fie de cel puțin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.
Pentru corecta si completa dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Se iau in evidenta de calcul intretinere orice persoana care locuieste provizoriu minimum 15 zile /luna sau definitiv in condominiu
Pentru introducere la calculul lunar de intretinere este necesar sa se cunoasca exact cat locuieste respectivul pentru ca pot exista situatii diferite fie vine vineri pleaca luni fie vine sambata pleaca duminica....

ynocentta a scris:

Pentru corecta si completa dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Se iau in evidenta de calcul intretinere orice persoana care locuieste provizoriu minimum 15 zile /luna sau definitiv in condominiu
Pentru introducere la calculul lunar de intretinere este necesar sa se cunoasca exact cat locuieste respectivul pentru ca pot exista situatii diferite fie vine vineri pleaca luni fie vine sambata pleaca duminica....

.. fie vine la ora 24, fie pleaca la ora zero, fie vine seara in apartamentul său si pleaca dimineata din apartamentul vecinei, fie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi au membrii din asociația de proprietari? IoanaG05 IoanaG05 Un administrator de bloc dintr-o localitate, are dreptul de a cere unui student (de fapt, părinților care stau în blocul respectiv) care locuiește într-o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o nelamurire.locuiesc la bloc si am o vecina care ... matiuta matiuta Buna ziua Am o nelamurire.Locuiesc la bloc si am o vecina care spune ca locuieste singura,deci este trecuta o singura persoana la intretinere,dar are un baiat ... (vezi toată discuția)
Adaugarea unei persoane in vizita la intretinere geobat68 geobat68 Eu locuiesc impreuna cu mama intr-un apartament din bucuresti unde platesc intretzinerea integral.Prietena mea locuieste in alt apartament din alt bloc iar eu ... (vezi toată discuția)