avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fapta inventata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fapta inventata

Buna ziua, in urma cu 3 ani ma duceam spre aeroportul Otopeni urmand sa plce din tara. Eram condus de sotie care se afla la volan iar eu stateam pe locul din spate unde era o geanta de voaij. Pe locul din dreapta soferului aflanduse poseta sotiei. Inainte de a intra pe centura Bucurestiului , drumul nu este iluminat si trece printr-o padure. In acel loc am fost opriti de un politis care nu era de la circulatie (era un filtru organizat de o sectie din voluntari). Sotia a tras pe dreapta si politistul venind la geam ne-a cerut actele (si mie care eram pe locul din spate). Am intrebat, a spus ca este un filtru. Ok. Apoi a venit la masina si surpriza totala !!! ne-a zis ca imi face dosar permis pt conducere fara permis pt ca el a vazut ca la volan era un barbat cand a facut semn masinii. (Un mincinos ordinar...nu avea cum sa abserve acest lucru fiind noapte si drumul neiluminat). Am intrat intr-o polemica cu el, i-am zis sa scrie ce vrea si sa ne lase sa plecam, pt ca riscam sa pierd avionul. A zis ca trebuie sa mergem la sectie pt ca el are martori si proba video pt declaratii si verificare. Am mers, ne-au verificat si apoi cand ne-au intrebat daca vrem sa dam declaratii, am spus ca nu. Ne grabeam si daca existau probe video nu avea rost deoarece se va vedea clar cine era la volan. Ne-au lasat si am plecat. Dupa 3 ani de la acea data, am fost sunat de un politist de la politia ilfov sa ma duc sa dau o declaratie. M-am dus si am putut sa vad acel dosar, politistul de acolo fiind un ofiter f de treaba. La dosar nu exista nici-o proba video care sa ma incrimineze (normal), nici-un martor ocular. Singura proba fiind urmatoarea aberatie: noaptea, pe un drum neiluminat, am fost vazut in mod clar de un politist. Atat. La sectie, acum dupa 3 ani, am declarat si
eu si sotia cum a fost in acel moment si am atasat rezervarea la hotelul unde urma sa ajung. Asa mi-a fost cerut. Avand in vedere ca nu exista probe impotriva mea, ma pot astepta la complicatii? Din ce am inteles, ar urma sa primesc nup-eul. Dar intreb totusi.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 21:40, 23 Aprilie 2019
Dacă situația se prezintă exact așa cum ați descris mai sus, ar trebui sa primiți o ordonanța de clasare și sa se constate ca fapta nu exista (nu ați condus deloc autoturismul).

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. pot fi acuzat fara probe? am sa descriu exact despre ... 5791 5791 Buna seara. Pot fi acuzat fara probe? Am sa descriu exact despre la ce ma refer. In urma cu 4 ani, am fost oprit in trafic eu si sotia mea de un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului ContSters6135 ContSters6135 Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta. Pe timp de noapte un autoturism circula regulamentar, pe banda unu. Pe banda doi, inceraca pe partea drepata auoturismil ... (vezi toată discuția)
Ridicarea permisului de conducere maryo1975 maryo1975 Pe scurt,intr-o noapte ma deplasam cu masina personala pe un drum public.Eu eram in dreapta deoarece consumasem bauturi alcoolice,iar masina era condusa de un ... (vezi toată discuția)