avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fuga de la locul accidentului

Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta. Pe timp de noapte un autoturism circula regulamentar, pe banda unu. Pe banda doi, inceraca pe partea drepata auoturismil 2 sa il depaseasca si, neavand timp deoarece avea o masina parcata in fata, cand incearca sa se incadreze pe banda unu loveste cu stanga-spate autoturismul 1. Soferul nu opreste. Ulterior, in urma plangerii la rutiera, se gasesta autorurismul 2 , cel care a efecutat aceasta manevra de depasire in urma careia a rezultata dauna. Culmea, proprietarul nu este acelasi cu soferul si nu recunoaste ca masina lui ar fi fost implicata in asa ceva, cu toate ca are dauna aferenta. I se face proces-verbal, i se da amneda si i se retine permisul de conducere pt. 30 de zile. Este corect ca el sa fie cel amndat?#-o
Păi dacă maşina era lovită ce se mai putea contesta?
Am şters postul iniţial pentru că din descrierea dumneavoastră aşa am înţeles. Benzile se numerotează de la trotuar doamna avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
eugen68octavian, utilizator
prima problema- benzile se numeroteaza de la trotuar deci banda 2 este cea de la mijlocul drumului iar 1 este cea de linga trotuar.

permisul s-a retinut si a fost si amendat ptr ca nu declarat accidentul in 24 de ore de la producerea accidentului cf art.100 alin.3 lit g + art.79 alin 1 lit.b.

deci sanctiunile sunt legale.
inteleg ca el contesta identitatea masinii si nu a conducatorului auto vinovat. ma indoiesc ca polititstul nu a verificat masina inainte de a face pv.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Mihai Costache, Avocat
da, aveti dreptate. Am gresit cu numerotarea benzilor. Nu poate aduce pe cine a condus masina, zice ca nu stie. Ca asa a gasit-o in parcare...eu stiu ca n-a condus-o el, proprietarul. Cred ca acopera pe cineva. Nu stiu inca ce a scris in plangere, eu am calitate de intimata in acest dosar, alturi de IPJ.
Cred că acordaţi prea mare încredere clientului dumneavoastră când îl credeţi că n-a condus-o el şi şi mai multă când spune că nu ştie cine a condus-o.
Oricum să revenim la subiect cred că sancţiunile sunt date corect.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
eugen68octavian, utilizator
in lipsa unei plingeri ptr furt sau a indicarii unei terte persoane nu va scapa de amenda si pv politiei este legal.

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie politie accident usor alinbarbulescu alinbarbulescu Buna Ziua Am fost implicat intr-un accident usor cu un trolebuz. Pe scurt, mergand pe strasa Witing (face legatura intre Gara de Nord si Calea Plevnei) care ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime doar avarii ioska1987 ioska1987 ma aflam pe un drum european,cu doua benzi pe sens,circulam pe banda de langa acostament,apropiinduma de o localitate pe banda care circulam a aparut niste ... (vezi toată discuția)
Tamponare Ciprian_m89 Ciprian_m89 Salut! am avut si eu nefericirea de a fi implicat intr-un accident pe un drum cu doua benzi pe sens, accident in care am fost implicate 4 autoturisme. Eram ... (vezi toată discuția)