avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situație locuință familială: pot să vând ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situație locuință familială: pot să vând apartamentul pe care l-am cumpărat înainte de căsătorie? Suntem în divorț dar soțul nu vrea să părăsească imobilul

Bună ziua,

Va deranjez cu o speța in dreptul familiei.

Am o locuință cumpărată înainte de căsătorie, prin credit ipotecar, singur imprumutat și plătitor.
Am legat o relație cu o persoana căreia i-am făcut buletin la adresa.
Ulterior, ne-am și căsătorit, regimul juridic fiind al comuniunii de bunuri.
De ceva vreme insa lucrurile nu mai merg, așa că i-am cerut divorțul amiabil. A refuzat, mai mult, nu vrea sa părăsească imobilul.
Am intentat acțiune la tribunal, de divorț din culpa comuna.
Casa nu e înscrisă în cf drept locuință familiala.
La momentul actual, înainte de pronunțarea hotărârii judecătorești de divorț, aș putea legal sa vind imobilul și să evacuez persoana?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:39, 6 Iunie 2019
Da, are.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Il puteti evacua doar dupa ce divortul e definitiv. Pana atunci are dreptul sa stea acolo.
La momentul actual, înainte de pronunțarea hotărârii judecătorești de divorț, aș putea legal sa vind imobilul și să evacuez persoana?

De putut, puteti vinde si nu mai e treaba dvs sa il evacuati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comuniune de bunuri/copropietari serendipity18 serendipity18 sunt casatorita cu sotul meu de 3 ani de zile. Am optat pentru comuniunea de bunuri. Acum facem demersurile pentru achizitionarea unei case si sotul meu ar ... (vezi toată discuția)
Astept raspuns urgent ! multumesc . laluna13 laluna13 am cumparat de putin timp o locuinta in italia, ce drepturi are sotul meu in ceea ce priveste aceasta locuinta ? contractul este pe numele meu, locuinta ... (vezi toată discuția)
Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care ... alex201888 alex201888 Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care am achizitionat-o inainte de casatorie, prin credit PC, durata 25 ani, deci este bun propriu. ... (vezi toată discuția)