avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Există condiție de acordare a indemnizației ca din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Există condiție de acordare a indemnizației ca din momentul angajării până în momentul nașterii copilului să fiu angajată 12 luni întregi? Mi-ar lipsi 10 zile și nu știu dacă pot beneficia de acest drept

Buna ziua.In data de 31.10.2018 m-am angajat și in data de 21.10.2019 trebuie sa nasc.stiu ca luna nașterii copilului se ia in calcul la venitul de 12 luni(in cazul meu Noiembrie-Octombrie) însă nu stiu dacă este ceva condiție de acordare a indemnizației ca din momentul angajarii pana in momentul nașterii copilului sa fiu angajata 12 luni întregi?....mie mi-ar lipsi 10 zile.pot beneficia de indemnizație naștere copil?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 16 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, beneficiati de indemnizatia pentru CCC , intrucat se iau in considerare si fractiunile de luna, in conditiile prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

12 luni cu tot cu luna in care se naste copilul? desp23ina desp23ina Buna ziua, Sunt insarcinata in luna a 6-a si data probabila a nasterii este 30.01.2013. In perioada 28.03.2011-14.02.2012 am fost in concediu fara plata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de creștere a copilului maria teo maria teo Bună ziua! Când voi naste voi avea 11 luni și jumătate de la angajare. Voi putea face dosarul de indemnizatie creștere al copilului deși este diferența ... (vezi toată discuția)
Perioada indemnizatie crestere copil Ralucapanait13 Ralucapanait13 Buna ziua, sunt insarcinata cu data estimata a nasterii 11.11.2015. Am inceput sa lucrez in 27.12.2014. Voi beneficia de indemnizatie crestere copil? Se ... (vezi toată discuția)