avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurare sănătate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurare sănătate

Bună ziua ! Nu sânt salariată dar doresc să plătesc benevol la sănătate. Am înțeles că trebuie să achit 10% din 6 salarii medi pe economie . Dacă nu am aceşti bani , dar totuşi doresc să încep să contribui la asigurarea pt sănătate , pot plăti lunar ? (adică să încep cu fiecare lună în parte, să nu fiu nevoită să dau aproape 14 mil odată )
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:28, 16 Aprilie 2019
Pentru a va asigura la sanatate ca persoana fara venit trebuie sa depuneti declaratia unica pentru 2019 doar prin internet folosind contul personal deschis cu nume si cnp pe spatiul privat virtual in care completati doar la sectiunea contributie la sanatate si optati pentru varianta de a plati pentru sase lui din acest an si a fi asiguata ot anul 2019.
Veti figura ca fiind asigurata de la data depunerii declaratiei unice si nu de la data platii.
Acolo in declaratia unica o sa vedeti ca aveti termen de plata pana pe 15 decembrie 2019 ca sa puteti sa beneficiati si de acel bonus de 5%. Plata o puteti face integral odata sau in sume mai mici, cum doriti la caseria de la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contribuțiilor oanaiordache86 oanaiordache86 Buna seara, Dacă doresc sa îmi plătesc eu contribuțiile la sănătate și pensie, cât m-ar costa? (vezi toată discuția)
Completare declaratia unica doar pentru cass iubire77 iubire77 Ce capitol se completeaza din declaratia unica daca vreau sa fiu doar asigurat si nu realizez venituri? (vezi toată discuția)
Plata la contributiile de sanatate alexfesty196 alexfesty196 Salutare, Exista vreo metoda online prin care sa aflu exact cat trebuie sa achit la CASS ca pers fizica pentru ca am avut o perioada unde nu am contribuit ... (vezi toată discuția)