avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal - situație neclara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal - situație neclara

Buna seara!
In data de 26.02.2019 am fost depistat de un echipaj al Serviciului Rutier conducând cu viteza de 115km/h in localitate, fiindu-mi suspendat dreptul de mai conduce autovehicule pe o perioada de 90 de zile. Totodata, mi-a fost eliberată o dovada cu drept de circulație pentru 15 zile, a carei valabilitate înceta in data de 13.03.2019. Pe data de 21.03.2019 am susținut testul de verificare a cunoștiințelor rutiere in vederea reducerii suspendării la 30 de zile pe care l-am promovat, urmând sa ma prezint pe 14.04.2019 la Serviciul Rutier pentru a-mi fi restituit permisul de conducere.
Ulterior, pe data de 25.03.2019 am fost depistat de un alt echipaj conducând un autoturism in perioada in care dovada expirase, menționând domnului agent ca am doar buletinul la mine, fiind constient ca dovada expirase. Domnul agent mi-a întocmit in baza buletinului un proces verbal prin care acesta consemnează ca nu am actele autovehiculului la mine și am fost sancționat cu un avertisment.
Pana aici totul bine, însă peste o săptămâna am fost sunat de domnul agent de poliție precizându-mi ca mi-a fost întocmit dosar penal și trebuie sa merg la postul de poliție pentru a semna o inștiințare cu privire la cele întâmplate, acesta cerându-mi și dovada de circulație, eliberându-mi alta in loc fără drept de circulație pe motivul “dosar penal”.
Acum as vrea sa știu ce urmează sa se întâmple. Mai am vreo șansa sa-mi primesc înapoi permisul de conducere sau măcar o dovada cu drept de circulație pana la finalizarea cazului? Ar fi șanse sa nu-mi patez cazierul? Dumneavoastră ce ma sfătuiți sa fac?
Va mulțumesc frumos pt atenție!
Cu stima,
Florin Cruceanu
Cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza. Asigurati-va apararea.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Exista vreo șansa de a scapa de aceasta condamnare și de a-mi recupera permisul de conducere? Ar putea dispune procurorul sau judecătorul alte măsuri?
De obicei pe ce perioada se întind cercetările?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza. Asigurati-va apararea.

Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
Florin Cruceanu, utilizator
Sunt posibile si alte solutii.
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda +suspendare carnet coducere anamariacelik anamariacelik buna ziua as fi recunoscator daca cineva m-ar sfatui cum trebuie sa procedez in cazul in care am fost depistat in trafic conducand dupa ce am consumat un ... (vezi toată discuția)
Redobândire permis de conducere cristi1206 cristi1206 Buna ziua, am fost depistat conducând un autoturism cu numere provizorii expirate, mi-a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunii ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat Marianph28 Marianph28 Am o întrebare am fost oprit de un echipaj de politie și aveam permisul suspendat pentru cumululul a 16 puncte de penalizare (1 lună) aveam dovada ... (vezi toată discuția)