avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu postnatal

Buna ziua,am si eu o intrebare
Urmeaza sa fiu tata in luna mai,am la ultimul loc de munca 2 ani si jumatate cu un brut de 4000 lei pe luna aprox
As putea intra in concediu?.Daca da,pe ce perioada as putea lua cotizatia aceasta si ce suma ar fi lunara
Cel mai recent răspuns: EduardTudor , utilizator 13:43, 17 Aprilie 2019
Da, puteti intra in concediu pentru cresterea copilului.

De exemplu:
brut de 4000 lei pe luna aprox = net 2340 lei

Indemnizatia pentru CCC = 85% x 2340 lei =1989 lei ...

- daca mama nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru tata nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, primiti indemnizatie pentru 2 ani.

- daca mama indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului,- indiferent daca solicita sau nu acest drept - atunci durata CCC pentru tata se diminueaza cu o luna de zile. In speta, primiti indemnizatie pentru 1 an si 11 luni.
Multumesc,eu am 3500 lei salariul net,aveam impresia ca se ia din salariul brut acest postnatal

EduardTudor a scris:

Buna ziua,am si eu o intrebare
Urmeaza sa fiu tata in luna mai,am la ultimul loc de munca 2 ani si jumatate cu un brut de 4000 lei pe luna aprox
As putea intra in concediu?.Daca da,pe ce perioada as putea lua cotizatia aceasta si ce suma ar fi lunara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea din ccc Riderrrr Riderrrr Bună seara, Am nascut in 2018 pe 7 ianuarie, dar am intrat in concediu postnatal pe data de 24 ianuarie. Cand ar trebui sa ma întorc la muncă? Va ... (vezi toată discuția)
Din ccc1 in cc2 daria7 daria7 Buna ziua, am inteles cam cum sta situatia in care nasterea unui bebe 2 se intampla in timpul ccc1, insa am niste nelamuriri in cazul meu care este putin ... (vezi toată discuția)
Postnatal, șomaj Pisi 12 Pisi 12 Bună ziua, eu sunt în postnatal, și am auzit ca trebuie o luna trebuie sa stea și soțul, în caz dacă el nu vrea sa stea, eu pot sa îmi reiau șomajul ... (vezi toată discuția)