avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul la alocatie copil peste 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul la alocatie copil peste 16 ani

Buna ziua
Va multumesc anticipat ca existati si ne sunteti de un real ajutor celor cu probleme.
Am si eu o intrebare: un copil care este elev la liceu cursuri de zi si care lucreaza cu contract de 4 ore mai are dreptul sa ia alocatie?
Mentionez ca el este primul pe clasa chiar daca doar cu media 8,35, primeste bursa sociala pentru ca inclusiv cu alocatia si leafa lui(de 4 ore) nu depasesc suma pe membru de familie de 360 lei! ei fiind 5 membri in familie. Si de fapt are tata vitreg care nu l-a adoptat (da l-a crescut alaturi de mama naturala) iar nesimtitul de tata natural nu-i plateste pensie alimentara de 30 lei?!?! stabilita de instanta in 2005 la divortul parintilor naturali, el fiind incredintat mamei. Si ce e mai rau e ca nici nu l-au dat in judecata pe tatal natural pentru cei 30 lei care erau pentru ca sunt saraci! Desi nesimtitul avea firma de taximetrie in alt judet si 3 masini mici! Din 2018 a inchis firma de taximetrie ca sa nu mai poata fi gasit da tot face taximetrie fara autorizatie!

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma cu un sfat hacman hacman Buna seara Va expun o problema care nu stiu cum s-o depasesc, va rog sa ma ajutati cu un sfat. De multe ori am fost ajutata de dv asa ca acum va multumesc ... (vezi toată discuția)
Îmi cresc finul fără sprijin din partea părinților, pentru că niciunul dintre ei nu vrea să-l întrețină. unde se poate adresa pentru a-și obține drepturile? hacman hacman Buna ziua Eu va multumesc anticipat pentru atentia pe care o veti acorda intrebarii mele. Am luat un fin botezat de noi de la tara sa faca liceul la ... (vezi toată discuția)
Bani de liceu Diana1995 Diana1995 Buna ziua, tuturor!! Am intrat pe acest site in speranta ca ma va ajuta cineva cu cel putin un raspuns.. Am varsta de 18 ani impliniti in luna iulie a acestui ... (vezi toată discuția)