avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... agent de munca temporara vs utilizator in domeniul ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

agent de munca temporara vs utilizator in domeniul constructiilor

Buna ziua,

Suntem un agent de munca temporara si vrem o clarificare legata de urmatoarele prevederi:
-Potrivit OUG nr 114/2018, angajatorii care desfasoara activitati in sectorul de constructii au obligatia sa garanteze salariatilor un salariu de baza minim brut pe tara de 3000 lei daca presteaza activitate intr-unul din domeniile prevazute la art 66 din actul normativ.
Pentru aceasta categorie de angajatori, legislatia prevede ca sunt scutiti de impozitul pe venit , cu conditia ca cifra de afaceri din activitatile mentionate la lit. a) sa fie in limita a cel putin 80% din cifra de afaceri totală, calculată cumulat de la începutul anului, inclusiv luna in care se aplica scutirea.

-In calitate de agent de munca temporara intentionez sa inchei un contract de punere la dispozitie, cu o firma care desfasoara activitate in domeniul constructiilor.

-Potrivit art. 88 din Codul Muncii, agentul de munca temporara are calitatea de angajator fata de salariatul temporar iar potrivit art. 92 Codul Muncii,salariatii temporari beneficiaza de toate facilitatile acordate de utilizator angajatilor sai ( deci inclusiv salariu de 3000 lei).


Întrebarea este urmatoarea:
-care dintre cele doua societati trebuie sa indeplineasca conditia cifrei de afaceri de 80% pentru a beneficia de scutirea de impozitul pe venit?

La o prima analiza, se poate spune ca firma din constructii insa acesta nu are calitatea de angajator pentru salariatii de munca temporara; pe de alta parte, agentul de munca temporara , care este angajatorul salariatilor temprari, nu poate beneficia de scutirea de impozit pe venit pentru ca nu obtine o cifra de afaceri in care 80% sa fie rezultatul activitatilor din constructii conform Cod CAEN specificat la lit a) din OUG 114/2018.

Cum se procedeaza?

Alte discuții în legătură

Salariu minim în constructii oug 114/2018 pentru cod caen activitate principala sau secundară? cyan cyan In cazul în care o societate comerciala are cod CAEN 4222 pentru activitatea principala și cod CAEN 2511 in actul constitutiv ca activitate secundara, ... (vezi toată discuția)
Oug 114/2018 in domeniul constructilor Perdy33 Perdy33 Buna ziua! Referitor OUG 114/2018 respectiv modificarea minimului pe economie la 3000 lei pentru angajatii din Constructii: in cazul in care este indeplinita ... (vezi toată discuția)
Salariul in constructii oug 114 neclaritati caraman60 caraman60 Un agent economic care are CAEN principal in lista precizata in OUG 114 dar care nu indeplineste criteriul celor 80% din cifra de afaceri in acest domeniu, are ... (vezi toată discuția)