avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dizolvarea unei Asociatii de Proprietari daca nu are ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dizolvarea unei Asociatii de Proprietari daca nu are Presedinte

Buna ziua,
Presedintele Asociatiei de locatari si-a depus demisia si momentan niciun proprietar nu doreste sa preia aceasta functie. Imi puteti spune, va rog, daca exista riscul dizolvarii Asociatiei daca nu avem presedinte si care sunt consecintele pe perioada cat nu avem un presedinte. Sau ce variante ar fi, in cazul in care niciun proprietar nu va accepta aceasta functie. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:00, 14 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se dizolva asociatia, nici daca n-are presedinte si nici daca nu are membri CEx.
Practic se mai poate merge pe iuteala de mana si nebagare de seama si se poate supravietui fara presedinte o perioada cu conditia sa aveti macar membrii CEx (merge si fara ei un timp).
In cel mai rau caz se sacrifica cineva, se lasa ales, rezolva treaba, a doua zi isi demisia.

Chiar, isi imagineaza careva vreo situatie care nu se poate rezolva si fara presedinte? Furnizorii, accesul la contul bancar, instanta, primaria, se pot rezolva de CEx sau prin hot AG. Altceva?
Multumesc pentru raspuns. Trebuie sa corectez, Asociatia de Proprietari nu de Locatari, daca face vreo diferenta la raspunsul dat, va rog sa-mi spuneti.
Sa inteleg, ca in cazul in care este nevoie de o decizie in ceea ce priveste: lucrari, amenajari pentru bloc, administratorul se poate ocupa si fara semnatrura unui presedinte?!
Multumesc!
As de proprietari am avut si eu in vedere.

Administratorul nu ia decizii, ci doar executa hot AG, deciziile CEx si treaba lui de admin. Numai CEx e abilitat pt ce ati intrebat. O sincopa ar putea interveni daca membrii CEx voteaza 50-50. Presedintele ar avea drept de veto dar ia-l de unde nu-i. Caz in care rezolvati prin hot AG sau la declaratia scrisa a 100% dintre proprietari.

Va recomand sa cititi L196/2018 pe indelete, in special atributiile AG, presedintelui, CEx, administratorului, cenzorului.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
CipM, utilizator
Multumesc mult pentru lamuriri!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul presedintelui de asociatie de proprietari este gresit utilizat termneul de demisie deoarece acesta exercita responsabilitati in baza unui cntract de mandat
Conform disp Codul muncii demisia opereaza numai in cazul CIM
Daca presedintele de asociatie a renunutat a exercita responsabilitatile functiei,conform disp L nr 196/2018 urmeaza sa fie convocata adunare generala care sa aleaga nou presedinte

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte asociatie de proprietari karageta karageta Buna ziua. Sunt presedintele unei Asociatii de proprietari si doresc sa-mi dau demisia. Am anuntat CEX...si am stabilit o sedinta ptr a-mi prezenta demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte de asociatie bogdan.drg13 bogdan.drg13 Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si as dori daca se poate sa ma consultati in legatura cu o problema. As dori sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Mandat președinte asociație de proprietari CNRR CNRR Bună seara, M-ar interesa, în calitate de membru al CEx-ului unei asociații de proprietari care este momentul concret în care președintele ... (vezi toată discuția)