avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Eu si un asociat in firma (SRL)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Eu si un asociat in firma (SRL)

Buna ziua, doresc sa infiintez un srl, im firma o sa fiu eu administrator si 1 asociat, intrebarea mea este: pot sa al exclud din firma fara judecatorie daca nu ne mai intelegem??? , sau a 2 intrebare : pot sa inchid firma fara consimtamantul asociatului???
In actul constitutiv pot stipula ca pot inchide firma fara consimtamantul asociatului?? Sau pot cere sa aiba drepturi limitate?? In mare doresc sa stiu cum pot stipula cumva in actul constitutiv ca, ascociatul ar putea avea drepturi limitate si ca pot inchide firma fara sa fiu legat de el. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
florincrv, utilizator
Cel mai recent răspuns: florincrv , utilizator 12:43, 19 Aprilie 2019
Daca doriti sa luati hotarari de unul singur e bine sa ii dati mai putine parti sociale pentru a avea majoritatea. Orice modificare in forma se face prin Hotararea adunarii generale a asociatilor si se ia cu majoritate. Nu puteti inchide firma fara consimtamantul lui, nu puteti stipula ca veti lua hotarari fara consimtamantul lui . Daca asociatii sunt de acord, pot face orice modificare in societate.
Multumesc

Cabinet Individual Avocatura CAZACU IOANA a scris:

Daca doriti sa luati hotarari de unul singur e bine sa ii dati mai putine parti sociale pentru a avea majoritatea. Orice modificare in forma se face prin Hotararea adunarii generale a asociatilor si se ia cu majoritate. Nu puteti inchide firma fara consimtamantul lui, nu puteti stipula ca veti lua hotarari fara consimtamantul lui . Daca asociatii sunt de acord, pot face orice modificare in societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic si asociati viitori - act constitutiv ovidiu.maciuc ovidiu.maciuc Cum aş putea formula următoarea propoziţie pentru a fi inclusă în actul constitutiv al unei societati comerciale SRL cu un asociat unic ? \"Adunarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare punct de lucru fara acordul unuia dintre asociati CarlaE CarlaE Buna ziua! Avem un srl, infiintat in martie 2011. Suntem 3 asociatii cu parti sociale egale. Toti trei avem statutul de administratori al societatii. ... (vezi toată discuția)
Asociere elena3 elena3 Buna seara, Rog pe cineva care este in masura, sa-mi spuna cum trebuie sa procedez in situatia in care intentionez sa ma asociez, intr-o firma deja ... (vezi toată discuția)