avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... RASPUNDERE PENALA FUNCTIONAR PUBLIC
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

RASPUNDERE PENALA FUNCTIONAR PUBLIC

Poate fi angajata raspunderea penala a unui functionar public in cazul in care acesta a exercitat atributii care nu sunt prevazute in fisa postului si care au produs prejudicii?
Actele intocmite de functionarul public au avizate cfp si aprobate de ordonatorul de credite.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 21:01, 23 Aprilie 2019
Da
După Decizia Curții Constituționale privind infracțiunea de abuz in serviciu nu mai constituie abuz in serviciu încălcarea atribuțiilor prevăzute in alte acte decât legile și ordonanțele.
Deci in cazul încălcării fisei postului, fapta nu va putea fi încadrată la abuz in serviciu, dar, in funcție de alte circumstanțe ale stării de fapt, poate fi încadrată, eventual, la alte norme de incriminare, adică la alte infracțiuni. Ar trebui mai multe detalii in aceasta direcție.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un angajat intocmeste fara constiinciozitate, fara a folosi date corecte, un raport pe baza caruia se imparte o prima, comite acesta o infractiune? cuvantuleputere cuvantuleputere Daca un angajat intocmeste fara constiinciozitate, fara a folosi date corecte, un raport pe baza caruia se imparte o prima unor angajati, comite acesta o ... (vezi toată discuția)
Art.371 acuzatii de incest / homosexualitate facute in public cristi44 cristi44 Va salut, Un individ a facut in public afirmatii de relatii incestuoase catre o mama de 70 ani si fiul sau de 50 ani, in acelasi timp afirmand ca fiul este ... (vezi toată discuția)