avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Activitati sindicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Activitati sindicale

I legea nr 34. din 24 Ianuarie 2003 scrie asa:

Art. 35. - (1) Membrii aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, care lucrează nemijlocit în unitate în calitate de salariaţi, au dreptul la reducerea programului lunar cu 3-5 zile pentru activităţi sindicale, fără afectarea drepturilor salariale.

(2) Numărul de zile cumulate pe an şi numărul celor care pot beneficia de acestea se stabilesc prin contractul colectiv de muncă.

Mai este asta valabil sau exista vreo reglementare mai noua referitor la nr. de zile pentru activităţi sindicale ?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 09:16, 23 Aprilie 2019
Legea 54/2003 a fost abrogata de Legea . nr.62/2011 a dialogului social care prevede :
art. 35
(1) Membrii aleși în organele executive de conducere ale sindicatului care lucrează nemijlocit în unitate în calitate de angajați au dreptul la reducerea programului lunar de lucru cu un număr de zile destinate activității sindicale, negociate prin contractul sau acordul colectiv de muncă la nivel de unitate, fără obligația angajatorului de a plăti drepturile salariale pentru aceste zile.

(2) Zilele neutilizate pentru activitatea sindicală într-o lună nu pot fi reportate pentru luna următoare.

(3) Modalitatea de desfășurare a activităților sindicale în timpul programului normal de lucru se stabilește de către părți prin contractul sau acordul colectiv de muncă la nivel de unitate.
Multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lideri sindicat mancipri mancipri Intr-o unitate bugetara fara contract colectiv de munca, liderii de sindicat, pot beneficia de cele 4 zile libere consacrate activitatii sindicale stipulate in ... (vezi toată discuția)
Activitati sindicale MILESCU MILESCU Buna ziua, as dori sa stiu la cate zile de activitate sindicala are dreptul un membru din conducerea sindicatului, in conditiile in care acesta este angajat ... (vezi toată discuția)
Membrii comisiei de negociere Elena_Denisa Elena_Denisa Buna dimineata, salariatii membrii de sindicat care fac parte din comisia de negociere a CCM si sunt scosi din activitate in zilele in care au loc ... (vezi toată discuția)