Buna ziua! Va rog sa ma ajutati. Sunt domiciliat în proprietatea părinților mei,la un bloc si doresc sa închiriez bunul comun din acel bloc,respectiv uscatoria. Una dintre persoanele de la parter care este direct afectată si a dat acordul,celelalte două de la parter,nu.
Am semnătură pe tabelul nominal de la 11 din locatari si mai urmează să semneze 2 din 19. Se mai aplica legea 230/2007 care prevede ca pentru închiriere trebuie sa fie de acord 50%+1 Si unul din cei direct afectați? Acolo as dori sa mi depozitez doar eu lucrurile si sa plătesc chirie. Adunare nu se face ca președinta este in dezacord cu acest fapt. Va rog,ajutați ma!
Ii pot da in judecata? Voi incerca sa ma descurc singur,fără avocat deoarece nu mi permit sa mai plătesc si avocat pentru asta.
CAP. IV din legea 196/2018, cealalta lege, de care vorbiti, a fost abrogata la intrarea in vigoare a prezentei legii
Incetarea destinatiei folosintei comune pentru partile comune din condominiu
ART. 43
(1) Partile comune pot fi atribuite proprietarilor in folosinta exclusiva numai daca prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalti proprietari. (2) Hotararea de atribuire in folosinta exclusiva se adopta cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu si ai cotelor-parti indivize.
(3) Atribuirea in folosinta exclusiva se face in baza unui contract incheiat intre asociatia de proprietari si proprietarul caruia i se atribuie in folosinta exclusiva partea de proprietate comuna.
(4) Contractul prevazut la alin. (3) se incheie pe o perioada de maximum 12 luni si poate fi reinnoit numai cu acordul ambelor parti si cu respectarea prevederilor prezentei legi.
(5) Veniturile obtinute din atribuirea partilor comune in folosinta exclusiva respecta prevederile art. 70 din prezenta lege.