avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Închiriere spațiu comun la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Închiriere spațiu comun la bloc

Bună ziua
Din câte știu că să închiriezi la bloc un spațiu ( uscătorie, spălătorie trebuie ca asociația sa aibă 50 +1 )
Eu stau lângă această spalatorie și ca să nu fiu afectat de anumite persoare am închiriat eu unul dintre spații cu 100 lei, dar fără ca asociația să aibă acordul meu ca ultim locatar afectat și nici cei 50 % +1
Contractul sa terminat că și anul trecut nu semnez că sunt de acord cu închirierea ei refuză să îmi mai închirieze pe motiv că nu semnez, și mai mult că mă dă în judecată.
Eu le plătesc.
Mai pot ține acolo câte ceva din lucrurile mele?
Și ce rămâne de făcut?
Din câte știu toți locatarii au cotă parte?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:31, 27 Noiembrie 2018
Trebuie 100%. Nu poti inchiria bunul altuia chiar daca e vorba e de 'spatiu comun'.

Legea in vigoare acum este L 196/2018 care spune la articolul 43:
(1) Părțile comune pot fi atribuite proprietarilor în folosință exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți proprietari.
(2) Hotărârea de atribuire în folosință exclusivă se adoptă cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu și ai cotelor-părți indivize.
(3) Atribuirea în folosință exclusivă se face în baza unui contract încheiat între asociația de proprietari și proprietarul căruia i se atribuie în folosință exclusivă partea de proprietate comună.
(4) Contractul prevăzut la alin. (3) se încheie pe o perioadă de maximum 12 luni și poate fi reînnoit numai cu acordul ambelor părți și cu respectarea prevederilor prezentei legi.
...

Deci nu vi se mai poate inchiria acel spatiu daca nu semnati. Daca nu aveti contract de inchiriere trebuie sa renuntati la folosirea spatiului (nu va mai puteti tine lucrurile acolo).
Nu puteti fi dat in judecata pt ca nu semnati ci numai pt ca nu va scoateti lucrurile de acolo.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
CipM, utilizator
Uscatoria reprezinta parte cpmuna condominiu
Conform dispozitii in vigoare partea comuna din condominiu este accesibila tuturor proprietarilor
Tot conform dispozitii in vigoare,partea comuna poate fi utilizata exclusiv de catre un proprietar numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari prin incheiere de contract de inchiriere sau de folosinta
Instrainarea partii comune condominiu,implica demersuri complexe si anevoioase respectiv obtinerea acordului individual al tuturor proprietarilor care sa cedeze cota parte ce le revine
Din câte știu toți locatarii au cotă parte?

Proprietarii detin cota indiviza,respectiv o suprafata neindentificata din partea comuna de condominiu
Niciun proprietar nu poate invoca ca are privilegiu asupra partii comune de condominiu
ISU interzice cu desavarsire depozitarea de bunuri cu risc in partea comuna din condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închiriere uscatorie bloc probleme cu vecinii DanCristian199 DanCristian199 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati. Sunt domiciliat în proprietatea părinților mei,la un bloc si doresc sa închiriez bunul comun din acel bloc,respectiv ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la bloc.suntem 10 apartamente pe scara.cineva f insistent ... Andreiana Stefana Andreiana Stefana Locuiesc la bloc.Suntem 10 apartamente pe scara.Cineva f insistent vrea sa închirieze uscatoria care este la parter.Eu NU sunt de acord.Se poate face ... (vezi toată discuția)
Asociația poate închiria spatiile comune pe termen determinat? ... GCucu GCucu Asociația poate închiria spatiile comune pe termen determinat? Prin hotărârea adumarii generale s-a stabilit închirierea pentru cel mult un an a unor ... (vezi toată discuția)